Cinste lor, cinste profesorilor! Elevii Constanței care au trecut cu 10 examenul maturității

24320
Cinste lor, cinste profesorilor! Elevii Constanței care au trecut cu 10 examenul maturității - fondcopy-1593955738.jpg

Articole de la același autor

Bacalaureatul 2020 a fost unul mai special. Cu materie mai puțină, dar cu stres mai mult, din cauza pandemiei cu noul coronavirus, examenul de maturitate i-a pus la încercare pe mulți dintre candidați. Unii s-au descurcat onorabil, alții excelent. În județul Constanța, trei elevi au avut performanța de a lua 10 pe linie la toate probele scrise.

Cu numele ascunse în spatele unor coduri din litere și cifre, știute numai de ei, trei candidați ai Bacalaureatului 2020 în Constanța au intrat pe lista elevilor merituoși cu media 10. Am vrut să-i cunoaștem și să le facem cunoscute poveștile, care ar putea fi un exemplu pentru colegii lor mai mici, dar și să le cinstim munca asiduă care le-a adus aceste note maxime.

Cu o modestie aparte, Andreea Maria Dinu, de la Liceul Internațional de Informatică, Aura Rida, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", și Cristian Ion, de la Liceul Teoretic "Ovidius", ne-au transmis câteva din gândurile lor și din planurile pentru viitor. Toți trei au recunoscut că au muncit mult și că reușitele nu au venit de la sine, ci au în spate ani de zile de studiu serios și dedicat. Doi dintre ei vor merge la Medicină, iar Andreea va pleca la facultate în Marea Britanie.

"Încă nu realizez că am trecut și de acest examen important al vieții mele. Multă lume mă întreabă dacă a fost un examen greu, însă eu consider că învățatul constat și ambiția te pot ajuta să atingi nota maximă. Reușita obținută la Bacalaureat m-a ajutat să fiu acceptată la facultatea mult visată, University College London din Marea Britanie. Îi felicit pe toți cei care au susținut în acest an Bacalaureatul și le urez succes celor care urmează să treacă prin aceleași emoții în anii următori", a declarat, pentru "Cuget Liber", Andreea Dinu.



Viitori studenți la Medicină


Ceva mai timidă, Aura a ținut, în primul rând, să mulțumească pentru rezultatele sale profesorilor excepționali pe care i-a avut în liceu. A urmat profilul real, specializarea matematică - informatică, iar acum se pregătește pentru admiterea la Medicină, la Universitatea "Ovidius". "Pe parcurs, mă gândesc și mă răzgândesc, dar acum m-aș îndrepta spre o specializare chirurgicală sau spre anestezie și terapie intensivă", ne-a mărturisit Aura.

Fericit pentru media obținută, Cristian a ținut, la rândul său, să împartă laudele cu cadrele didactice care i-au ghidat parcursul de-a lungul anilor. "Liceul Teoretic «Ovidius», locul pe care am învățat să îl numesc «a doua casă», sanctuarul inițiatic în care m-au primit cu brațele deschise profesorii, a reprezentat baza pregătirii mele pentru examenul maturității, prima probă din viața noastră, a tinerilor adulți. Cuvintele nu pot exprima recunoștința purtată dirigintei Florentina Ionescu, mentorul nostru spiritual și emoțional prin operele autorilor canonici, doamnei profesor Cristina Homentcovschi, o cunoscătoare a labirintului matematică, cât și doamnei profesor Carmen Bucovală, alături de care am explorat corpul uman, cu toate secretele sale. Deși tot personalul didactic a luat parte la procesul nostru formator, munca alături de cele trei cadre didactice a fost valorificată în cadrul examenului de Bacalaureat, unde am obținut nota maximă, 10. În spatele acestui rezultat se află sute de ore de pregătire, zeci de variante rezolvate, adesea în toiul nopții, dar și susținerea necondiționată a îndrumătorilor, elemente specifice spiritului ovidist. «Per aspera ad astra», deviza liceului, a vegheat asupra mea și a colegilor mei, motivându-ne să nu renunțăm niciodată la visele noastre, indiferent de cât de anevoios este drumul către acest ideal. Acesta este mesajul meu către generațiile viitoare de ovidiști, și nu numai, urmați-vă drumul, nu renunțați niciodată și rezultatele vor fi pe măsură!", a transmis absolventul Liceului "Ovidius".

Cristian va susține, zilele acestea, examenul de admitere la Facultatea de Medicină a Universității "Ovidius" Constanța, unde speră că va demonstra că truda profesorilor săi nu a fost în zadar.

XXX

La închiderea ediției, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele finale după contestații și alți trei candidați au obținut media 10 după recorectarea lucrărilor contestate. Este vorba despre un candidat de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", care, după recorectarea lucrării la anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, a primit notat 10, în loc de 9,8 cât fusese notat inițial. Acesta avea deja note maxime la limba și literatura română și la matematică. Un alt candidat, de la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia, a contestat notele primite la limba și literatura română (9,5) și la matematică (9,8) și, în urma reevaluării, a obținut, la ambele probe, punctaj maxim, întocmai cum avea deja la anatomie și fiziologie umană. Iar, cel de-al treilea candidat, de la Liceul Teoretic "Decebal", a contestat notarea de la limba română, unde a obținut 9,75, după reevaluare obținând nota 10. La celelalte probe, matematică și anatomie, primise deja nota maximă.

Așadar, în edițiile următoare, vom reveni și cu portretele celorlalți trei elevi de 10 și le vom prezenta meritele așa cum se cuvine.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5615 secunde