Cine sunt sărbătoriții lunii februarie, la Biblioteca Județeană

201

Articole de la același autor

Bibliotecarii constănțeni continuă seria expozițiilor lunare, prin care aniversează personalități din diverse domenii ale cunoașterii, care s-au născut în această lună. Astfel, sărbătoriții lunii februarie sunt Jules Verne și Marin Sorescu.

Jules Verne (1828 - 1905) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice.

"Redăm un scurt citat din cartea dedicată memoriei marelui prozator francez a lui Simion Săveanu: romanul «Pe urmele lui Jules Verne în România» este dedicat memoriei marelui prozator francez. Rod al cercetărilor întreprinse pe parcursul a aproape două decenii, volumul aduce un omagiu postum aceluia care, la sfârșitul secolului trecut, a manifestat o deosebită afecțiune pentru România și români, difuzând în lumea întreagă, prin operele sale, idealurile de independență și libertate ale poporului nostru. Cartea aceasta și-a propus limpezirea unor secvențe mai puțin cunoscute din viața genialului anticipator științific, la loc de frunte situându-se identificarea epocii când ne-a vizitat țara și care au fost motivele ce l-au determinat să tăinuiască periplul românesc", au precizat reprezentanții Bibliotecii "I.N. Roman" din Constanța.



Marin Sorescu (1936-1996) a fost un scriitor român, membru al Academiei Române. El s-a făcut remarcat și prin preocuparea pentru pictură, deschizând numeroase expoziții în țară și în străinătate. Fără a se înscrie într-un partid politic, după Revoluția din 1989, a ocupat funcția de ministru al Culturii în cadrul cabinetului Nicolae Văcăroiu (1993 -1995).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6687 secunde