Cine și-a adjudecat premiul de poezie "Așik Veysel"

367
Cine  și-a adjudecat premiul de poezie

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat, zilele trecute, la Medgidia, un concurs de poezie dedicat poetului turc, Așik Veysel (1894-1973). Peste 50 de elevi de etnie turcă din județul Constanța au participat la concurs. Concurenții au recitat poezii din opera marelui poet turc Așik Veysel, unul dintre cei mai importanți poeți anatolieni, ale cărui versuri vorbesc despre dragoste, dar și despre fatidica moarte. Poet liric prin excelență, acesta a compus și versuri pentru cântece, fiind un virtuos al instrumentului tradițional turcesc, "baglama".

Aylena Sercan, elevă la Colegiul Național "Kemal Ataturk" din Medgidia, a obținut premiul I.

Juriul a fost format din prof. Vildan Bormambet, inspector de specialitate în cadrul Ministerului Culturii, Ali Oðuzhan Yuksel, director al Centrului Cultural Turk "Yunus Emre" din Constanța, Murat Yalcin, viceconsul în cadrul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța, Attila Baykara, secretar general la TIAD Dobrogea, și tânăra poetă Hayat Memiș.

La festivitatea de premiere au participat președintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Ibram Iusein, subprefectul Levent Accoium, inspectorul școlar prof. Icbal Anefi precum și Consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozçalișkan. Concursul de poezie a fost organizat de comisia de învățământ a UDTR și a fost coordonat de președintele comisiei, prof. Vildan Bormambet.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 31 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : UDTR a marcat "Așura"
Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Delegație din Turcia, vizită la UDTR
Pagina a fost generata in 0.5117 secunde