Cine mai conduce școlile constănțene? Zeci de directori și-au dat demisia

5984
41

Articole de la același autor

Vineri, 23 august, la sediul din str. Mihai Eminescu al Inspectoratului Școlar Județean Constanța nu s-au sărbătorit 69 de ani de la insurecția armată, cu toate că foiala de pe holuri semăna a "teatru de război", ci a avut loc anunțatul consiliu de administrație.

Tot un soi de… "insurecție", ordinea de zi cuprinzând numirile a circa 30 de persoane noi la conducerile unor unități de învățământ constănțene.

Programată pentru ora 10, întâlnirea inspectorilor a suportat o amânare de o oră, după care alte cinci ore s-a dezbătut. Nu știm dacă cineva își imaginează că ar avea loc o adunare democratică, în care se supune la vot fiecare propu-nere, ci mai repede una tovără-șească, pentru că istoria a dovedit că politicul și-a băgat rău coada și în educația românească.

Cert este că mulți dintre cei care se retrag din fotoliul de director al unei instituții o fac pentru că au ajuns la saturație, mai ales din cauza birocrației nefirești cu care învățământul românesc a ajuns să fie asasinat.

Demisii, transfer la cerere sau… Dumnezeu știe

Din discuția purtată cu prof. dr. Răducu Popescu, inspector ge-neral, înainte de a intra în consiliul despre care am amintit, am reținut că prof. Anamaria Ciubotaru se va întoarce în scaunul de director al Colegiului Național Pedagogic "Constantin Brătescu" din Con-stanța, în urma votului probabil liber exprimat al colegilor săi. "În rest, nimic spectaculos, pentru că majoritatea schimbărilor față de anul 2012-2013 se fac în urma unor demisii sau a transferurilor la cerere".

Interesant de semnalat ni se pare faptul că anul acesta destul de mulți directori au renunțat la conducere pentru a se întoarce la catedră. E cazul directorului Liceului Teoretic "G. Călinescu", prof. Cristina Zaharia, care s-a transferat la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", unde va preda la catedra de franceză, prof. Carmen Mitican, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Târgușor, care s-a transferat la Școala Gimnazială Nr. 16 Constanța, al prof. Ion-Denys Ciorogaru, director al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Nisipari, care s-a transferat la Școala Gimnazială Nr. 12 "B.P. Hașdeu", unde va preda matematică, al prof. Mirela Halici, directorul Liceului Mihail Kogălniceanu, care s-a transferat la catedra de istorie a Colegiului Tehnic "Gheorghe Duca", sau al prof. Dumitru Covatariu, directorul Colegiului Energetic Cernavodă.

De asemenea, au fost numiți directori noi care îi înlocuiesc pe prof. Mihai Ungureanu, directorul Liceului Tehnologic de Electroteh-nică și Telecomunicații, și pe prof. Gavrilă Remescu, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Săcele, cei doi retrăgându-se la pensie.

În ciuda asigurărilor pe care le-am primit din partea "generalului" că vom putea da publicității lista nominală a directorilor constănțeni numiți prin detașare în interesul învățământului, am fost anunțați printr-un comunicat de presă că de fapt vor fi "dezvăluite" numele după ce vor fi semnate deciziile și vor fi înmânate directorilor.

În acest caz să nu vă întrebați de ce considerăm, domnule inspector general Răducu Popescu, că doar mimați transparența!

Comentează știrea

41 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
Profesor
24 august 2013
Directori

Faptul ca inspectorul scolar general a refuzat sa fac public numele viitorilor directori , ne facem sa credem ca pana sa se dea deciziile, pot sa apara alte biletele. Inca o dovada ca in ISJ domeneste haosul si ca ce s-a hotarat astazi nu mai este valabil maine.Nu am nimic cu nimeni, dar atata improvizatie si bataie de joc , nu cred ca exista in nici o institutie.Dupa un an de conducere a ISJ-ului , inspectorul general se lasa influentat de persoane gen Timofte , Miu , Oprea , oamenii care nu-si urmaresc decat propriile interese, sunt depasiti , prafuiti , cu reflexe comuniste si nu mai fac din peisaj.O bila neagra pentru Timofte Lili care a demis-o in iulie pe Ana Ciubotaru si tot ea a condus sedinta ,in care s-a votat de catre profesorii de la Pedagogic, numirea in functie .PENIBIL DE SITUATIE sau poate dementa senila ? Unde este consecventa , coerenta , echilibru , decizia ? Ce se doreste ?

Gențiana
24 august 2013
Păcat ...

Din păcate I.Ș.J. a ajuns pe mâna unor oameni fără scrupule , fără caracter , lipsiți de educație , imorali și incompetenți. Unii dintre ei vorbesc din amintiri (Miu ), unii fac crize de isterie , uitând că se află intr-o instituție publică( Timofte) , unii vin la serviciu cu un damf accentuat de ... alcool (Oprea) iar alții habar nu au pe lume se află inclusiv inspectorul general.Cam asta este valoarea inspectoratului.

alt prof
24 august 2013
Numiri politice

Parca pana acum generalul trambita ca directorii vor fi alesi de Consiliile Profesorale ! De ce la Pedagogic directorul a fost ales de CP si la alte scoli nu?

profesor
24 august 2013
director

Este o incoerenta totala! Oameni contra oameni! divide et impera! asta e deviza inspectoratului. Cum poti sa schimbi directorii fara sa-i anunti? cum poti sa schimbi directorul de la harsova si sa-l readuci pe Bujenita?

Alt "profu"
24 august 2013
De ce ?...

Raspunsul corect , pe grila : de kiki....

Răspuns la: Numiri politice
Adăugat de : alt prof, 24 august 2013
Parca pana acum generalul trambita ca directorii vor fi alesi de Consiliile Profesorale ! De ce la Pedagogic directorul a fost ales de CP si la alte...
Parinte
24 august 2013
Numire directori

La Scoala din Costinesti este numit un director prof. de sport, doar cu 4 ani vechime in invatamant si cu definitivat, in conditiile in care sunt titulari ai scolii cu gradul I si rezultate deosebite la olimpiadele judetene. Numai ca acesta este fiul d-nului Coiciu, director la RATC Constanta si fost consilier municipal. Asadar, nu vorbim de numiri politice !?!! Unde este competenta si profesionalismul ?

Cicârleta
24 august 2013
Mirela Halici

"Haliceas" nu s-a transferat la CFR, ci e titulară acolo.

Popescu- nu generalul
24 august 2013
Schimare

Doamna inspector Timofte ,ce ati avut cu Scoalanr.29??? Era una din putinele scoli in care treaba mergea foarte bine . Impreuna cu Popescu o sa distrugeti si aceasta scoala. Nu erau oameni capabili in aceasta institutie din randul carora sa fie ales directorul? I-ati dat o palarie prea mare fostei directoare de la Mereni! O sa vedem dupa un an.....

Profesorul de serviciu!
24 august 2013
...schimbarea schimbarilor!

...nimic nu mai este normal si moral inTara noastra!...parca dl.General a ajuns la conducerea ISJ normal?...Nu! Categoric nu! ...dupa alegeri a intrat in...ruleta schimbarilor! ...si a ajuns asa, precum maimuta....in copac! Nimic nu l/a recomandat pentru fuctia asta, decat...carnetul de partid. Misiunea lui a fost sa arunce praf in ochii lumii cu....Reforma, si sa inalte in jilturi pe cei care au facut campanie electorala. Cati profesori, cati elevi, cati parinti au intrat in hora politica, si mai ales cu ce rezultate! Au castigat alegerile pe plan local, au fost invocate tot felul de pretexte pentru inlaturarea vechilor directori si numirea noilor...Insa aici apare o problema serioasa...numarul luptatorilor din pesede și penele a fost mult mai mare decat scaunele directorale....si atunci trebuie sa se schimbe rapid doua, sau eventual trei garnituri de directori pe actualul mandat....ca vin maine, poimanie elegerile si sa ajunga toti combatantii sa stea macar un an, doi pe scaunul de director de scoala....Daca alegerile erau castigate de un partid cu mai putini membri, atunci ar fi fost mai multa stabilitate la ISJ...dar asa, mai ales ca dupa razboi multi viteji de arata....garnitura asta de lipitori de afise ar cam fi ultima care trebuia satisfacuta....asa stau lucrurile! Asa se vad de jos si mai ales de la unul care nu face nici un fel de politica....Si pentru ca tot o sa ma injurati, am sa va mai spun una buna de tot! Cel mai de isprava inspector general care a cautat sa stabilizeze scoala constanteana, a cautat oameni noi pe care si ia pregatit pentru munca de director, dintre care multi au fost indepartati pe nedrept in ultimii ani doar din motivele invocate de mine mai sus, a fost....Narciz Amza! Exact cum va spun! Restul au nimetit la inspectoratul scolar....dintr-o eroare de sedinta de partid....ca si directorii care au fost numiti in ultimii ani de actualui General.....Se intoarce vechea gasca...vechea garda!...si-au luat scolile inapoi....cei care au aruncat scoala in derizoriu, au organizat cele mai oribile examene in scolile noastre revin in functii....pentru ca daca va uitati la traseul lor, veti constata ca au mai condus cu varf si indesat scolile.....cu rezultate excelente!...stiti care este partea cea mai rea in povestea asta? ...daca ar conduce afacerile lor, nu ar fi mare lucru! Dar aici este vorba de educatie! De sanatatea morala a poporului nostru pana la urma! Aici este nenorocirea! Ca am facut in scolile noastre educatie pentru mita, trafic, lene, minciuna......Pacat de copii, ca sunt nevinovati, multi vor ajunge sa munceasca in gospodariile occidentului, se vor considera norocosi; cei de la sate....vor sta cu mana intinsa la Stat, pentru ca nu au for invatati da faca altceva... pacat de popor acesta ca merita alta soarta

Kogalniceanu
24 august 2013
realitate

La Kogalniceanu s-au ascuns catedre intregi. S-a sesizat cineva?

41 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6001 secunde