Cine este Daniel Barbu, noul ministru al Culturii

515
Politologul Daniel Barbu - propus de PNL ca ministru al Culturii și care îi succede liberalului Puiu Hașotti, ce a condus Ministerul Culturii din 26 iunie anul acesta - este specialist în științe politice, publicist, jurnalist și a fost consilier al lui Emil Constantinescu și Crin Antonescu.

Daniel Barbu a fost nominalizat pentru a prelua portofoliul Culturii.

Născut în 1957, Daniel Barbu este specialist în științe politice, publicist, eseist, jurnalist și profesor al Universității București, Facultatea de Științe Politice. Președinte al Institutului de Cercetări al Universității București și fost decan al facultății, Daniel Barbu a condus revista Realitatea Românească în perioada 1991 - 1992. A fost, de asemenea, consilier de stat al președintelui Emil Constantinescu, între anii 1997 - 1999, și este autor al mai multor lucrări științifice în sfera politicii. De asemenea, în vara acestui an, a fost consilier al președintelui interimar Crin Antonescu.

În 2000 a primit Ordinul Național "Steaua României" în grad de ofițer pentru activitatea în învățământul superior.

La alegerile parlamentare din data de 9 decembrie, Barbu Daniel Constantin a obținut un mandat de senator de București din partea USL (PNL).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 20 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Elevii intră în vacanță
Joi, 20 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Concert special Andreea Olariu
Joi, 20 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Balcicul - descoperire românească
Pagina a fost generata in 1.9418 secunde