Cine a câștigat premiile Ministerului Educației

282
7
Cine a câștigat premiile Ministerului Educației - cineacastigat-1402492519.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a premiat astăzi primele 10 școli care au câștigat cea de-a treia competiție dedicată activităților extrașcolare "O activitate de succes în Săptămâna altfel: Șă știi mai multe, să fii mai bun!". Distincția a fost înmânată de ministru elevilor participanți în proiecte.

Competiția a presupus realizarea de proiecte bazate pe activitățile organizate în cadrul programului "Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!". Acestea au fost structurate pe zece domenii educaționale: cultural, artistic, tehnic, științific, sportiv, educație pentru cetățenie democratică și promovarea valorilor umanitare, educație pentru sănătate și stil de viață sănătos, educație ecologică și de protecție a mediului, abilități de viață, consiliere și orientare.

În baza punctajului obținut (format din 70% - nota evaluării și 30% - numărul de voturi acumulate), au fost declarate câștigătoare următoarele activități/proiecte:

1. Domeniul cultural - Păpușa buzieșeană - Atelier de creație pentru elevi de la Liceul Teoretic Buziaș (județul Timiș). Activitatea s-a remarcat prin accentuarea și stimularea creativității elevilor, pornind de la tradițiile populare și de la colaborarea dintre copii și bunici. Libertatea de creație a fost evidentă în cadrul expoziției de păpuși îmbrăcate în costumele populare realizate în cadrul Atelierului de cusături.


2. Domeniul artistic - Festivalul național de teatru școlar Zâmbet de copil de la Școala nr. 2 "Diaconu Coresi" din Brașov (județul Brașov). Punctajul obținut a evidențiat complexitatea proiectului, care a reunit o secțiune de interpretare creativă și una de IT, destinată realizării grafice a materialelor festivalului.


3. Domeniul tehnic - Împreună facem Școala Altfel!, de la Colegiul Tehnic "Mihai Băcescu", Fălticeni (județul Suceava). Proiectul s-a remarcat prin modalitatea de susținere a lucrărilor pe teme de sănătate, artă și cultură, științele Pământului și ecologie, istorie și geografie, științe aplicate sub forma unor conferințe virtuale, organizate prin sistemul WebExMeetings și gestionat, la nivel local, de coordonatorul proiectului.


4. Domeniul științific - Ad sidera/Să privim stelele de aproape al Colegiului Național "Constantin Diaconovici Loga" (județul Timiș). Proiectul s-a evidențiat prin produsul final, un minisatelit de tip CanSat, asamblat și făcut funcțional de un grup de elevi pasionați de știință.


5. Domeniul sportiv - Cuza Open - Turneu județean de tenis al Colegiul Tehnic "Al. I. Cuza" din Suceava (județul Suceava). Turneul s-a remarcat prin anvergura și numărul mare de participanți, dar mai ales prin seriozitatea și implicarea elevilor în organizarea tuturor etapelor.


6. Domeniul cetățenie democratică și responsabilitate socială - Să ne cunoaștem România … de dincolo al Colegiului Național "Avram Iancu" din Brad (județul Hunedoara). S-a remarcat interesul elevilor pentru cunoașterea situației cetățenilor români din Gyula, Ungaria, cunoașterea instituțiilor românești din Gyula și rolul lor în formarea democrației cetățenești și a conștiinței naționale, familiarizarea cu maniera în care limba română este utilizată în școala românească din Ungaria, dar și încheierea unor relații parteneriale cu școli din acea zonă.


7. Domeniul educație pentru sănătate și stil de viață sănătos - Sport contra droguri de la Școala Gimnazială nr. 5, Piatra Neamț (județul Neamț). Activitățile au conturat o adevărată campanie de acțiune împotriva drogurilor, elevii fiind cei care și-au antrenat și părinții în transmiterea mesajului "Drogurile afectează sănătatea"


8. Domeniul educație ecologică și protecția mediului - Voluntar în grădina lui Hogaș al Școlii "Elena Cuza" din Piatra Neamț (județul Neamț). În cadrul unei vizite la Casa Memorială a scriitorului Calistrat Hogaș, elevii au organizat un atelier de creație plastică, finalizat cu o expoziție a lucrărilor lor și cu planuri pentru viitoarea etapă de "grădinărit".


9. Domeniul abilități de viață - Ajută-te pe tine, ajută-i pe ceilalți de la Școala Gimnazială "Nicu Albu" din Piatra Neamț (județul Neamț). Proiectul s-a remarcat prin complexitatea dimensiunii practice în cadrul căreia au fost organizate mai multe ateliere, printre care: acordarea primului ajutor, transformarea naturii într-un prieten în situații-limită, folosirea resurselor aflate la îndemână pentru a aprinde focul, pentru a construi un adăpost, pentru a procura apă și hrană și pentru a supraviețui în condiții extreme.


10. Domeniul consiliere și orientare - Arena leilor de la Școala Națională de Gaz din Mediaș (județul Sibiu). Proiectul s-a evidențiat prin potențialul creativ al elevilor care au înființat un număr de 70 de firme, expunându-și ideile de afaceri. Spiritul antreprenorial s-a remarcat în atragerea partenerilor - agenți economici care au premiat cele mai bune 18 inițiative.



Comentează știrea

Toms shoes
18 septembrie 2014
Toms shoes

Toms shoesToms outletToms shoes outlethttp://www.tomsshoes-outletonline.com/

Karen Millen outlet UK
18 septembrie 2014
Karen Millen outlet UK

[url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet[/url][url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet UK[/url][url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet online[/url][url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/[/url][url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet[/url][url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet york[/url][url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet UK[/url][url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet online[/url] Karen Millen outlet UK http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/

Nike Air Max sale
18 septembrie 2014
Nike Air Max sale

Nike Air MaxNike Free RunNike Roshe RunNike Air Max salehttp://www.runshoessale.org.uk/[url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max[/url][url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Free Run[/url][url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Roshe Run[/url][url=http://www.runshoessale.org.uk/]Nike Air Max sale[/url][url=http://www.runshoessale.org.uk/]http://www.runshoessale.org.uk/[/url] Nike Air Max sale

Toms shoes
20 septembrie 2014
Toms shoes

Toms shoesToms outletToms shoes outlethttp://www.tomsshoes-outletonline.com/

Toms outlet
22 septembrie 2014
Toms outlet

Toms shoesToms outletToms shoes outlethttp://www.tomsshoes-outletonline.com/

Karen Millen outlet UK
22 septembrie 2014
Karen Millen outlet UK

[url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet[/url][url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet UK[/url][url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]Karen Millen outlet online[/url][url=http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/]http://www.karenmillensoutletuk.co.uk/[/url][url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet[/url][url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet york[/url][url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet UK[/url][url=http://www.mulberryoutletyork2014.co.uk/]Mulberry outlet online[/url] Karen Millen outlet UK

Nike Air Max 90 UK
22 septembrie 2014
Nike Air Max 90 UK

[url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 UK[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]Nike Air Max 90 sale[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]cheap Nike Air Max 90[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/[/url][url=http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html]http://www.airmax90sale-uk.co.uk/producttags.html[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon UK[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/]Salomon running shoes[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/]http://www.salomonukonline.co.uk/[/url][url=http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html]http://www.salomonukonline.co.uk/producttags.html[/url] Nike Air Max 90 UK

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4447 secunde