Cinci eleve din Constanța au creat o aplicație mobilă pentru bonuri fiscale

de Andreea PERHAIȚĂ Luni, 25 Mai 2020 235
Provocate de o competiție internațională dedicată tinerelor pasionate de domeniul tehnologiei, cinci eleve din Constanța au creat o aplicație mobilă care ne scapă de bonurile fiscale printate și ajută la protejarea mediului. Ele au primit susținere financiară și și-ar putea vedea inovația pusă în practică, în viitorul apropiat.

Tinerele românce schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei. Technovation Girls, cea mai mare competiție de tehnologie și antreprenoriat din lume, a ajuns în etapa jurizării internaționale. Peste 400 de tinere eleve din toată țara s-au înscris în competiția dedicată fetelor pasionate de tehnologie și business, iar acum 29 de echipe se luptă pentru un loc în marea finală.

Echipele, sub îndrumarea mentorilor, specialiști în domeniul IT sau a profesorilor coordonatori, au avut șansa de a-și transforma ideea într-un proiect de tip startup. Au creat o aplicație mobilă care contribuie la rezolvarea unei probleme din societate și au realizat un business plan alături de o prezentare de lansare a aplicației.

Adobe România și Banca Transilvania au ales să susțină tinerele din România, alăturându-se în calitate de sponsori naționali ai competiției Technovation Girls. Impresionați de ambiția, creativitatea și de munca participantelor, cele două companii partenere ale competiției au ales să susțină și să premieze cele mai bune două idei ale echipelor înscrise, la nivel național.

Una dintre cele două echipe se numește Vox și este formată din cinci eleve din Constanța. Tinerele au creat QReceipt, o aplicație mobilă care are ca scop reducerea gradului ridicat de poluare cauzat de printarea bonurilor fiscale în format fizic. Aplicația lor își propune să aducă consumatorul și unitățile comerciale pe o singură platformă, cu ajutorul căreia se poate genera un bon fiscal electronic.

„Experiența Technovation ne-a conectat și ne-a oferit posibilitatea să reglementăm problema adusă de bonurile fiscale fizice. Am aflat de această competiție în cadrul școlii și am hotărât să acceptăm provocarea, dat fiind faptul că ne dorim să contribuim la îmbunătățirea calității mediului de viață”, a spus echipa Vox, susținută de Banca Transilvania.

O provocare și o oportunitate uriașă

De asemenea, cealaltă echipă, formată din patru fete, a impresionat prin aplicația Tech Heroes, care vine în ajutorul persoanelor aflate în scaunul cu rotile. Aplicația pe care echipa a creat-o se numește Wheel Away și este o aplicație mobilă cu rol de hartă, care oferă date actualizate cu privire la traseul accesibil cu markere, stațiile de metrou dotate cu lifturi speciale și trasee multiple.

„Technovation este una dintre puținele oportunități din România unde poți îmbina elemente de tehnic, business, comunicare și feminism, iar acest fapt ne-a făcut să căutăm cea mai bună versiune a noastră, într-o competiție centrată pe echipe, ce pot produce o schimbare în felul în care percepem realitatea”, a declarat echipa Tech Heroes, susținută de Adobe România.

v v v

Technovation Girls este una dintre cele mai mari competiții internaționale de tehnologie și antreprenoriat, dedicată fetelor. În lunile mai și iunie va avea loc jurizarea online a tuturor aplicațiilor înscrise în competiție și selectarea echipelor finaliste, ale căror proiecte vor fi premiate în cadrul unui eveniment internațional, desfășurat anul acesta online.

Competiția este adusă și organizată anual în România de către Adfaber, organizația nonguvernamentală a cărei misiune este de a aduce educația mai aproape de tehnologie.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei