Centru de testare IELTS, la Liceul "George Călinescu", din ianuarie 2020

315

Articole de la același autor

Liceul Teoretic "George Călinescu" din Constanța devine centru de examen IELTS din ianuarie 2020. Elevii din județul Constanța pot susține aici testările necesare dacă doresc să studieze în străinătate sau să participe la diferite proiecte internaționale. 


Recent, liceul constănțean a găzduit mai multe seminarii de prezentare și activitatea "IELTS: International Opportunities Everywhere", coordonată de profesorii catedrei de limba engleză, prof. dr. Iuliana Vizan, prof. Daniela Enache, prof. Camelia Dochie, prof. Ramona Banias, prof. Luminița Dragomir, prof. Daniela Stoian și prof. Cristiana Crivăț. 


Seminarele de prezentare au fost susținute de către Elena Bîtlan, consilier IELTS, supervisor Cambridge și IELTS din partea British Council. Aceasta le-a vorbit elevilor din clasele a X-a și a XI-a despre numeroasele oportunități din străinătate la care pot avea acces viitorii studenți, odată cu promovarea acestui examen. 


Aceasta a punctat câteva lucruri importante pentru viitorii studenți, cum ar fi faptul că multe țări din străinătate, până și Statele Unite ale Americii, cer acest examen ca parte din CV atât pentru studiul universitar, cât și pentru emigrare. Există două tipuri de test IELTS: Academic, care ajută elevii să își îndeplinească aspirațiile educaționale în orice țară anglofonă, și General Training, care ajută la angajare și emigrarea într-o țară anglofonă. 


De asemenea, a subliniat faptul că, în comparație cu alte examene Cambridge cu care elevii sunt deja familiarizați și care pot fi susținute o dată sau de două ori pe an, în funcție de centrul de examinare din Constanța, examenul IELTS oferă studenților posibilitatea de a-și alege perioada în care să susțină examenul, existând patru sesiuni de examen pe an, cu date și locații convenabile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.239 secunde