Cele 6 clopote ale Catedralei Neamului, cu chipul Patriarhului pe ele, au ajuns în România

163
Cele 6 clopote ale Catedralei Neamului, cu chipul Patriarhului pe ele, au ajuns în România - clopot-1495552835.jpg

Articole recomandate

Cele 6 clopote ale Catedralei Neamului, cu chipul Patriarhului pe ele, au ajuns în România. Cele șase clopote ale Catedralei Neamului poartă efigia și binecuvântarea Patriarhului Daniel și stema Patriahiei Române. Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfințită în ziua de 30 noiembrie 2018, în ajunul Zilei Naționale a României, când se împlinesc 100 ani de la Marea Unire.

Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului a făcut un progres odată cu sosirea clopotelor care vor face auzit glasul Bisericii în aproape tot Bucureștiul. Cele șase clopote au fost realizate de fabrica Grass­mayr din Innsbruck, la comanda specială a Bisericii Ortodoxe Române.

Acestea au fost aduse în România din Austria la finele săptămânii trecute, vineri, 19 mai, după o călătorie începută marți, 16 mai. Clopotele au fost turnate tot în zi de vineri: cel mai mare clopot a fost fabricat la 11 noiembrie 2016, iar celelalte cinci clopote, de dimensiuni mai mici - la 21 aprilie 2017. Și tot într-o vineri, de 12 mai, s-a încheiat fabricarea clopotelor a căror greutate totală este de 32,243 tone. Clopotele catedralei de la București au o garanție de 15 ani și o durată de viață apreciată la peste 400 de ani.

"Fabrica Grassmayr toarnă doar vinerea clopotele, din considerente de producție, pentru a da răgaz să se răcească peste weekend", a explicat inginerul Vasile Crăcăoanu, directorul de șantier al catedralei, potrivit Adevarul.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9556 secunde