Ce păcat că l-au demis… Voia să reintroducă examenul de admitere la liceu

1133
13
Ce păcat că l-au demis… Voia să reintroducă examenul de admitere la liceu - cepacatcalaudemis-1467905710.jpg

Articole de la același autor

Doar cu câteva zile înainte de a fi demis, fostul ministrul al Educației, Adrian Curaj, anunța că nu exclude varianta reintroducerii examenului de admitere, care ar eficientiza procedura de repartizare la liceu.

În opinia demisului, pe lângă examenul de Evaluare Națională de la sfârșitul gimnaziului, absolvenții claselor a VIII-a ar trebui să susțină un nou examen pentru admiterea la liceu.

Și parcă premonitiv, el afirma că ar fi o variantă bună pentru învățământul românesc, dar nu știe dacă va putea duce la bun sfârșit un astfel de proiect în mandatul său scurt.

"Aș vrea să cred că în viitorul apropiat vor apărea transformări majore în modul în care școlile își vor alege copiii și copiii vor avea înțelegerea asupra posibilităților lor de a alege. Aș lua în calcul varianta unui examen de admitere la intrarea în liceu, numai că nu știu dacă pot să duc un astfel de lucru la bun sfârșit în mandatul meu scurt și prefer să spun că ar trebui, dar, din păcate, nu pot să am aceeași abordare cu cea pe care o am acum, pragmatică, referitor la învățământul profesional dual", a declarat Adrian Curaj, conform portalinvatamant.ro.

Acesta mai spunea că tinerii care termină clasa a VIII-a ar trebui să beneficieze de o consiliere profesională mai temeinică.

"Am fost cu toții nemulțumiți și suntem nemulțumiți: la liceu se intră și cu media 2, 3.... Nu se poate. Cred că nu am fost suficient de expliciți. Tinerilor trebuie să li se acorde șanse mai multe și oportunități mai multe. Consilierea profesională, din păcate, este departe de ce ar trebui să fie și aici avem interesul și determinarea să investim foarte mult în consiliere profesională, astfel încât tinerii noștri, la terminarea clasei a VIII-a, să fie mai bine dirijați", a mai afirmat fostul ministru al Educației.

v v v

Cu siguranță, nici viitorul ministru propus nu își va asuma o astfel de schimbare majoră, cu toate că introducerea admiterii a început să fie tot mai des solicitată atât de părinți și elevi, cât mai ales de profesorii care se chinuie să ridice nulitățile intrate în liceu la capacitatea de a trece Bacalaureatul. De parcă ar fi obli-gatoriu să aibă toți proștii diplomă de bac!

Dar cum românul e fudul și decât să dea la strung mai bine se laudă că e șomer cu licență, schimbările mult așteptate din sistemul românesc de învățământ rămân la stadiul de vorbe-n vânt. 

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Jooos, stan!
7 iulie 2016
Jooos, popa!

Ce pacat ca nu le-a demis nici saptamana asta!!! Sa vedem saptamana viitoare!

Scoala 28
7 iulie 2016
cauta director adjunct

Pai, nu si-a dat demisia dimitriev (ma rog, popa, de conjunctura) saptamana asta?! Asta este in preaviz acum, asa se stie! Dar stan cat se mai tine in prostie de scaunul de director?!

nu-i de gluma
7 iulie 2016
cu prostia

Pai, daca se tine in prostie de scaun tot o sa se mai tina de saunul ala. La stan prostia e la ea acasa si nici nu mai are sanse sa o paraseasca. Asa ca, slabe sperante sa plece de la 28 din proprie initiativa. Ori pleaca cu suturi in fund si cu scandal, ori morcovita, cu coada intre picioare. Oricum va fi, ea nu are nicio vina, toti ceilalti sunt cauza si toti au ceva cu ea.

Ce ne facem cu stan?
8 iulie 2016
Ce ne facem cu popa?

Ce ne facem cu astea doua?! Ce pacat ca nu le-a demis!!! Sa avem noi toata vara ocupata!!! Daca le demitea, puteam sa mergem si noi linistite in vacanta! Poate le demite, totusi, cineva, saptamana viitoare, ca sa se linisteasca si ele, ca prea se arata in ultima vreme dezechilibrate, debusolate si dezorientate!

Scoala 28
8 iulie 2016
ramane pe cap cu stan si popa

Dom' le, ati vazut sa plece ursul de langa borcanul cu miere....?! Nu va mai rugati la stele sa plece astea doua, ca nu scapati de ele!!! Cum sa lase ele salariul frumos pe care il au, majorat cu gradatii, sporuri etc, doar asa ca tot le contestati voi?! Oricine ar vrea sa castige cat ele, mai ales ca nu fac nimic din ce trebuie. Am inteles ca isi ocupa timpul amandoua cu nimicuri, sa tina scoala sub presiune, sa faca clici si bisericute, sa loveasca in unii si unele...le este prea bine asa, demisia si-o dau ele...niciodata!!!

HOAȘTELE FRUSTRATE
8 iulie 2016
NOI SUNTEM

NE-A TURBAT CĂLDURA, STAN NE-A ADUS-O, SUNTEM TERMINATE, NE FIERB TOATE ÎN CUTIA UCRAINIANĂ DIN CAUZA EI, DOAR DEMISIA NE POATE RĂCORI! AJUTOOOOOR!

SC.28
8 iulie 2016
MISTER TOTAL

SE PARE CA CEI CARE SCRIU IN CONTINUARE DUPA CE S-A AFLAT CA POPA SI-A DAT DEMISIA SI URMEAZA STAN, NU CRED CA ESTE ADEVARAT! S-AU OBISNUIT ATAT DE TARE CU DIVERSIUNILE, MINCIUNILE SI IMBROBODEALA INCAT NU LE VINE SA CREADA CA VA FI BINE. CUM AR MAI PUTEA INSPECTORATUL SA LE NUMEASCA PE CELE DOUA LA CONDUCEREA SCOLII DUPA CE AU VAZUT NEGRU PE ALB, LA FATA LOCULUI, CUM STAU LUCRURILE? GANDITI LOGIC SI LINISTITI-VA , LINISTITI-I SI PE CEILALTI, CARE NU MAI SPERA INTR-O MINUNE. STAN SI POPA TREBUIE SA PLECE! NU MAI AU CE CAUTA PRINTRE NOI. VA VENI SI ANUNTUL OFICIAL CAND VA FI MOMENTUL. RABDARE, RABDARE, RABDARE.

BREAKING NEWS
8 iulie 2016
IN RELUARE

BREAKING NEWS de la sc.28 DEMISIE Numarul 2 de la conducerea scolii Dan Barbilian si-a dat demisia! Numarul 1 si-a prelungit concediul. Crede probabil ca astfel nu va fi demisa! Odata si odata tot va trebui sa vina la scoala si atunci inspectoratul va face ce trebuia sa faca demult, o va demite. Asta daca nu-si va da demisia, desi nu se asteapta nimeni sa faca un asemenea gest de onoare. Practic dupa patru ani de calvar si dupa ce au distrus scoala 28 si si-au batut joc de tot ce misca era si timpul sa plece cele doua de la carma scolii, mai ales ca a trecut si evaluarea si rezultatul este multumitor ptr toate partile implicate. Hai si tu cu DEMISIA, MIHAELA STAN!

Nici Curaj
8 iulie 2016
n-a avut curaj!

Desi i s-a adus la cunostinta si dumnealui ceea ce stia si domnul Campeanu si tot ministerul, toata primaria, tot PSD-ul, toate scolile, toata floarea cea vestita a Republicii Mazare actuala Republica Fagadau, domnul ministru Curaj n-a avut curaj sa intervina. Sau poate i s-a parut neimportant sa intervina la o amarata scoala gimnaziala uitata de toti si de toate. Scoala-jucarie a Cruellei -Stan, sc 28 a fost lasata de izbeliste! Va supravietui aceasta scoala, sau se va transforma in scoala particulara? Ramane de vazut......

anuntul oficial
8 iulie 2016
ezitari

Apropos de anuntul oficial al demisiei nr.2 de la scoala dan barbilian: ce rost mai are tot misterul acesta, cand stie tot targul ca s-a intamplat? Si chestia asta denota sfidare la adresa cadrelor didactice! Nu vor sa se stie, dar se stie! Care este scopul? Sa nu se bucure lumea prea tare? Se bucura oricum....Sampania este pregatita si va fi deschisa pe 1 septembrie, pe bancuta din fata scolii. URAAA, AM SCAPAT!!!!! Sa curga valuri sampania, ERA STAN s-a incheiat!!!!!

Răspuns la: MISTER TOTAL
Adăugat de : SC.28, 8 iulie 2016
SE PARE CA CEI CARE SCRIU IN CONTINUARE DUPA CE S-A AFLAT CA POPA SI-A DAT DEMISIA SI URMEAZA STAN, NU CRED CA ESTE ADEVARAT! S-AU OBISNUIT ATAT DE...
13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.65 secunde