Ce li se pregătește elevilor anul școlar viitor

2764
Ce li se pregătește elevilor anul școlar viitor - harsovagrupscolarcarsiumelevi130-1402585354.jpg

Articole de la același autor

Proiectul prevede că anul școlar viitor are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare. Excepție fac clasele terminale din învățământul liceal, pentru care anul școlar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfășurării examenului național de bacalaureat. De asemenea, cursurile claselor terminale se încheie în 29 mai 2015, iar pentru clasa a VIII-a, anul școlar are 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfășurării evaluării naționale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 12 iunie 2015. 
Semestrul I va avea cursuri în perioadele luni, 15 septembrie - vineri, 19 decembrie și luni, 5 ianuarie - vineri, 30 ianuarie.
În perioada 1 - 9 noiembrie, clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar vor fi în vacanță.
Vacanța de iarnă va începe sâmbătă, 20 decembrie și se va încheia duminică, 4 ianuarie, iar cea intersemestrială va fi între 31 ianuarie și 8 februarie.
Semestrul al II-lea va începe luni, 9 februarie, și va fi întrerupt de vacanța de primăvară, programată între 11 aprilie și 19 aprilie. Cursurile se vor relua în 20 aprilie, anul școlar urmând să se încheie la 19 iunie.
Vacanța de vară de dinaintea anului școlar 2015-2016 va fi între 20 iunie și 13 septembrie.
Conform aceluiași proiect de calendar, săptămâna 6 - 10 aprilie din semestrul al doilea va fi dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului "Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!".
Calendarul examenelor/evaluărilor naționale, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare/atestare a competențelor profesionale/a competențelor, precum și calendarul admiterii în clasa a IX-a se aprobă prin ordine distincte ale ministrului Educației, se mai precizează în proiect.
Proiectul este în dezbatere publică până la 17 iunie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.609 secunde