Ce îi așteaptă pe DIRECTORII din ÎNVĂȚĂMÂNTUL CONSTĂNȚEAN

1592
2
Ce îi așteaptă pe DIRECTORII din ÎNVĂȚĂMÂNTUL CONSTĂNȚEAN - directoriiconstanteni-1383755533.jpg

Articole de la același autor

La recenta întâlnire cu directorii unităților de învățământ, inspectorul general prof. dr. Răducu Popescu le-a adus la cunoștință celor prezenți câteva dintre acțiunile ce urmează a fi organizate în perioada imediat următoare. Pentru că pe 14 noiembrie se aniversează 135 de ani de la alipirea Dobrogei la țară, directorii vor pune în atenția profesorilor de istorie marcarea acestui eveniment într-un mod cât mai atractiv pentru elevi. De asemenea, pentru un alt eveniment istoric cum este cel de pe 1 Decembrie, li s-au solicitat acelorași manageri propuneri, cu nume și prenume de profesori pensionari, ce urmează a fi invitați la spectacolul omagial.


"Ne dorim să continuăm inițiativa de anul trecut, care s-a bucurat de interes și care i-a surprins cât se poate de plăcut pe sărbătoriți, adică pe acei profesori pensionari invitați la spectacolul de la Teatrul de Stat", a adăugat prof. Răducu. În altă ordine de idei, a fost anunțată oficial lansarea unei ini-țiative ce are în vedere prevenirea absenteismului și a abandonului școlar și care vizează, într-o primă etapă, nouă școli din municipiul Constanța și șase din județ. 


"Știu că poate aminti de vremuri de dinainte de 1989, dar pentru că au fost eficiente la momentul respectiv, ne-am propus reluarea vizitelor la domiciliul elevilor ai căror părinți nu dau pe la școală pentru a se interesa de situația la învățătură. Vom iniția o procedură și vom stabili anumite etape", a adăugat același interlocutor.


Concurs pentru ocuparea a 10 norme


Duminica trecută a avut loc selecția celor mai buni elevi constănțeni din clasele de gimnaziu din tot județul, ce urmează a fi pregătiți în cadrul unui Centru de excelență coordonat și controlat de consiliul inspectorilor. În acest sens, au fost înființate 10 norme didactice pentru ca-tedrele limba română, matematică, fizică, chimie, biologie, limbi străine, geografie și informatică. Pentru toate acestea vor fi organizate concursuri de ocupare a normelor la care Inspectoratul Școlar Județean Constanța nu exclude implicarea profesorilor tineri, cu minimum cinci-șase ani experiență la catedră. 


"Prin acest centru de excelență ne dorim să aducem județului Constanța cele mai bune rezultate. Și pentru că vrem medalia de aur la competiții internaționale, vom face toate eforturile, aducând inclusiv profesori pensionari de elită sau profesori voluntari", a mai afirmat inspectorul general.


Comentează știrea

gigel
7 noiembrie 2013
Titlul?

Si care-i legatura articolului cu titlul???

Gogu
7 noiembrie 2013
Stire

Ce-l asteapta pe carciumarul Raducu Popescu?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4748 secunde