Ce facem în week-end? Spectacole de teatru și muzică pentru suflet, la Constanța

282
Ce facem în week-end? Spectacole de teatru și muzică pentru suflet, la Constanța - fotofondcefaceminweekend1-1571433697.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă am trecut și de jumătatea lunii octombrie, se anunță un week-end frumos la malul mării. Dacă doriți să vă încărcați "bateriile" și să vă relaxați după o săptămână aglomerată, după o plimbare pe malul mării, puteți alege unul dintre spectacolele de teatru și muzică găzduite, sâmbătă și duminică, de municipiul Constanța.


Primii invitați sunt cei mici, care sunt așteptați pe 19 octombrie, de la ora 10.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, la o întâlnire cu "Tzitzi-Poc – Cel mai mare vis al copilăriei".  Programul de educație emoțională îi împrietenește pe cei mici cu emoțiile lor și îi învață ce înseamnă un vis măreț. Spectacolul este unul plin de aventuri, în care cei mici descoperă cum s-au cunoscut Tzitzi și Poc. Proiectul care educă prin teatru vorbește despre autodisciplină, responsabilitate și înțelegerea și acceptarea diferențelor dintre noi. Spectacolul este avizat psihologic și supervizat de Asociația Română de Psihodramă Clasică.


După-amiază, de la ora 17, la Muzeul de Artă Constanța, se vor derula manifestări dedicate Zilei limbii, alfabetului și culturii armene. Evenimentul este organizat de filiala Constanța a Uniunii Armenilor din România. Cu acest prilej, vor fi omagiate două personalități ale culturii armene, la împlinirea a 150 de ani de la naștere: arhimandritul Komidas, compozitor, muzicolog, pedagog, profesor și etnograf, și poetul armean Hovhannes Tumanian.


În prima parte a activităților va fi lansat volumul "Limba armeană fără profesor", de Arsen Arzumanyan. Vor prezenta dr. Corina Mihaela Apostoleanu, directorul Bibliotecii Județene Constanța "Ioan N. Roman" și Liviu Merdinian, președintele UAR Constanța.


În cea de-a doua parte a evenimentului, soprana Armine Khachatryan și pianista Carmen Asfadurian vor susține un concert-omagiu adus celor două personalități ale culturii armene, Komidar și Hovannes Tumanian. De asemenea, tânărul pianist Aram Niță va oferi un recital special cu piese de Wolfgang Amadeus Mozart, Frederic Chopin și Franz Liszt.


Concert aniversar Mircea Baniciu
Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" pregătește două spectacole deosebite. Sâmbătă, de la ora 19.00, va fi prezentat spectacolul "Don Giovanni", operă a cărei muzică este compusă de Wolfgang Amadeus Mozart pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte. Regia artistică este semnată de Beatrice Rancea, iar scenografia de Constantin Ciubotariu. Sub conducerea muzicală a lui Roberto Buffo, pe scenă vor evolua soliștii Marius Eftimie, Akiko Hayakawa, Elena Rotari, Stela Sîrbu, Orest Pîslariu, Doru Iftene, Smaranda Drăghici, Bogdan Ocheșel și Constantin Acsinte.


Duminică seară vom trăi drama alături de "Madame Butterfly". Opera compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, va fi pusă în scenă duminică, 20 octombrie, de la ora 19. Regia artistică este semnată de Ognian Draganov, iar scenografia, de Grigore Gorduz. Conducerea muzicală este asigurată de Koichi Inoue. Corpul de soliști este format din Akiko Hayakawa, Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Marius Eftimie, Anton Zidaru, Ionela Duma, Cristian Caragea, Laurențiu Severin, Constantin Acsinte și Andrei Băican.


La Casa de Cultură, publicul constănțean se va delecta duminică, 20 octombrie, de la ora 19.00, cu piesa de teatru "Coaste din viața lui Adam" Spectacolul prezintă o viziune în cheie comică a vieții de după moarte. Regia și scenariul poartă semnătura lui Octavian Strunilă. Din distribuție fac parte Leonid Doni, Paul Ipate, Octavian Strunilă, Anca Dinicu și Oana Strunilă. Prețul unui bilet este de 50 și 60 de lei.


Tot duminică, de la ora 20.00, Mircea Baniciu va susține un concert aniversar – Șapte ani de Music for Autism. Evenimentul va avea loc la The Library Constanța. Concertul vine în sprijinul campaniei Music for Autism, care are ca scop amenajarea terenurilor de sport pentru copiii cu dizabilități din Centrele Școlare pentru Educație Incluzivă din Constanța.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Octombrie 2019
Stire din Cultură-Educație : "Don Giovanni" vă invită la Operă
Pagina a fost generata in 0.6042 secunde