Ce artiști internaționali vin în tabăra de la Medgidia

406
Ce artiști internaționali vin în tabăra de la Medgidia - ceartisti-1406826199.jpg

Articole de la același autor

O nouă ediție a Taberei de Pictură va debuta sâmbătă, 2 au-gust, la Medgidia. Deschiderea oficială va avea loc la ora 18, în sala de ședințe a Primăriei.

Evenimentul cultural a ajuns la cea de-a XI-a ediție și se va desfășura în perioada 2-10 august, cu participarea următorilor artiști plastici: Ghedjati Abdallah Mustapha (Algeria), Mario Bernardini, Ferdinando Franco (Italia), Fatima Al Obaidi (Irak), Radu Gorodenco (Republica Moldova), John Parva (SUA), Hande Akalin, Belgin Akin (Turcia), Constantin Papadopol, Torino Bocăniciu, Cornelia Gherlan, Mircea Costea, Eusebio Spânu, Ioana Lavinia Streinu (România). Pe parcursul taberei, va fi alături de aceștia criticul de artă Alice Dinculescu.

Dacă, în anul 2004, la Medgidia se deschideau timid, dar cu speranță porțile creației pentru pictori din țară, de la an la an, valoarea evenimentului a căpătat amploare, crescând numărul participanților străini, dar și calitatea lucrărilor. Anul acesta, organizatorii se bucură să găzduiască în tabăra de la Medgidia pictori cu portofolii impresionante, profesori și cunoscuți artiști plastici.

După cum ne informează organizatorii, în programul celor opt zile sunt incluse vizite de documentare în județ, pentru a le deschide mintea și inima artiștilor către ținutul dobro-gean și pentru a le da ocazia să se inspire din natura înconjurătoare. Atelierul de creație, locul unde se pun pe pânze idei și sentimente îmbrăcate în culoare se află în incinta Hotelului Stadion, la parter, și poate fi vizitat de cei dornici și curioși să-i vadă pe artiști la lucru.

Rodul muncii celor 14 pictori va fi analizat de critici, organizatori, personalități și iubitori de artă în cadrul vernisajului din data de 9 august. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3422 secunde