Decanul Facultății de Medicină dentară, Aureliana Caraiane:

"Cât suntem noi aici, la Medicină nu se va intra pe bază de dosar!"

1889
5

Articole de la același autor

Admiterea 2014 la cele 16 facultăți ale Universității "Ovidius" a oferit numeroase surprize, începând cu numărul foarte mic de înscriși la unele specializări și continuând cu numărul de locuri rămase disponibile.

Dacă, anul trecut, pentru sesiunea de toamnă nu a mai existat niciun loc "fără taxă", în 2014, Facultatea de Medicină dentară, unde s-a intrat pe baza unui examen de tip grilă, a raportat șapte locuri libere disponibile pentru luna septembrie.

Decanul Facultății de Medicină dentară, conf. univ. dr. Aureliana Caraiane, explică de ce s-a ajuns aici.

"Sunt foarte bucuroasă că au rămas locuri libere, pentru că ne dorim să avem copii din ce în ce mai buni, meseria de medic presupunând lucrul cu omul. Prefer să n-am studenți și să existe o selecție riguroasă a candidaților. Cât suntem noi aici, la Medicină nu se va intra pe bază de dosar. Chiar îmi doresc să realizez un studiu și să descopăr ce a condus la neocuparea locurilor. Ne-am propus ca, în lunile septembrie-octombrie, să mergem prin licee, să vedem ce părere au elevii și profesorii de chimie. Chiar ne gândim la o alternativă de a realiza subiecte și din fizică, la fel cum a fost până acum. Nicidecum să scoatem admiterea. Eventual poate mai lucrăm și la procentul de subiecte, să nu mai fie 50 din biologie și 50 din chimie", a declarat, pentru "Cuget Liber", decanul Aureliana Caraiane.

În ciuda concurenței de la cele două specializări ale acestei facultăți, am descoperit că au existat cazuri de candidați cu note foarte mari la Bacalaureat, dar care nu au luat un 5 la testul-grilă de admitere. O elevă de la Colegiul "Lazăr Edeleanu" din Năvodari, care a luat 9,71 la Bac, la admitere a fost respinsă cu 4,06. Alt candidat cu Bacul luat cu 9,38, de la Colegiul "George Palade" din Constanța, a obținut 4,60 la test, iar o absolventă a Colegiului de Arte cu Bacul de 9,23 a fost respinsă cu 4,33.

Concluzia este una singură, și anume că admiterea pe bază de dosar în învățământul superior nu este o soluție. Ca să nu mai spunem de problemele care se ivesc pe parcursul studiilor universitare, în relația student-profesor.

Decanul demontează zvonistica

Și pentru că tot se află în centrul atenției Facultatea de Medicină dentară, decanul Aureliana Caraiane a ținut să mai precizeze: "Regret că, la un moment dat, în timpul campaniei electorale a candidaților la funcția de rector, s-a aruncat o etichetă nemeritată asupra Facultății de Medicină dentară, care s-a demonstrat a fi neadevărată. Facultatea își păstrează calificativul de categoria A. Ca să explic. În 2013, am primit vizita ARACIS și, datorită pierderii unui spațiu din Policlinica 2, facultatea noastră nu a avut timp să-și reorganizeze spațiile, fiind considerați deficitari la acest capitol și cu probleme la capitolul dotare cu aparatură. În 2014, chiar dacă Universitatea a trecut printr-o perioadă grea, conducerea interimară a făcut eforturi extraordinare pentru reamenajarea spațiilor din clinica de pe str. Corbului, din cartierul Brătianu. S-au mai făcut încă două săli de seminar pentru studenți, s-a reamenajat o sală pentru tehnică dentară. Iar la sediul de pe str. Ilarie Voronca s-a amenajat o sală cu cinci unituri, care a mărit baza materială a facultății. Așa încât, la vizita de anul acesta a comisiei ARACIS, din luna mai, facultatea noastră a primit acreditarea cu calificativul «grad de încredere», valabil cinci ani", a explicat dr. Caraiane.

v v v

Înscrierea pentru cele șapte locuri "fără taxă" de la Facultatea de Medicină dentară și 13 cu taxă va avea loc în perioada 1-10 septembrie, proba de admitere urmând a fi programată în intervalul 11-14 septembrie. 

Comentează știrea

Bovina de caraiane
31 iulie 2014
Precizare

Aceasta scroafa care nu a practicat o ora de mecicina dentara se lauda cu tot ce a facut fostul decan, Amariei, un mare vizionar, comparativ cu aceasta molusca fara coloana vertebrala....asteptam ca teologia sa o primeasca cu bratele deschise pt ppupincurismul pe care l-a afisat de-a lungul timpului

nae
1 august 2014
deci iar s-a copiat

Notele mari de la BAC fata de cele de la admitere dovedeste ca iar s-au intimplat lucruri necurate inventate in premiera.

Cercetator strain
1 august 2014
A inceput actiune de inchidere fabricile de diplome

Majoritate facultati din cadrul Universitate Ovidius ar putea sa fi inchisa Motive sunt urmatoarele la Cel putin 7 din ele programul este foarte prost si nepotrivit pentru ceea ce trebuie sa fie si din cauza aceasta nimeni nu -i angajeaza pe cei care termina facultate la Ovidius Tinand cont ca din cauza aceasta multi dintre cei care nu gasesc un loc de munca pleca sa se aventureze in strainatate si ajung sa commite crime sa practica prostitutie etc UE a luat masura drastica de a obliga pe Romania sa inchide astfel de fabrice de diplome Metode este simpla Universitate Ovidius are 6 luni pentru a se putea adpta program cu ce trebuie insa din cauza ca s-a dovedit cu probe ca cei care predeau acolo nu stiu nici macar sa foloseasca o platforma de yahoo, si de facebook pentru interesele lor proprie si ca atare nu poate predea anumite materie de care este nevoie ,si ca atare vor fi inchise Pana atunci studenti care din 2005 pana 2014 au absolvit anumite facultati si inca isi pastreza chitanta vor putea sa primeasca bani inapoi In acest scop trebuie sa se prezinta la oficiul pentru protectie consumatorilor cu chitanta care dovedeste ca au platit Va reamintesc ca in acest scop autoritate pentru protectie a consumatorilor si autoritate de licentieze si cea de control al calitati invatamentului superior au primit dovezi care demonstreze ca programul de invatamt de la cel putin 7 facultati care au fost verificate este foarte prost si nepotrivit cu ceea ce trebuie sa fie

Andrtei
6 august 2014
Admitere

Daca nu vrea sa faca admitere pe baza de dosar sa isi bage locurile in partea dorsala.

nico
30 aprilie 2015
munca part-time!!!

Țelurile și obiectivele reprezintă trambulina ce te va catapulta spre realizarea viselor tale. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea "Născut pentru succes". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber,într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision.Pentru mai multe detalii,trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4836 secunde