Cartea săptămânii: "Adevărul gol-goluț"

244
Cartea săptămânii:

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, vă propunem cartea "Adevărul gol goluț", scrisă de Ioana Chicet Macoveiciuc. Ce tratează lucrarea de față? În paginile acestei cărți veți afla răspunsul la întrebările pe care copiii le pun cel mai des adulților. Aici le amintim pe cele de genul "Mami, de ce nu pot merge dezbrăcat pe stradă? Ce fac când un străin îmi oferă un biscuit? Am voie să nu-mi placă să fiu pupat sau îmbrățișat? Până când o să mă mai speli tu? De ce trebuie să închidem ușa la baie? Ce fac dacă mă pierd?"

Ca urmare, această carte le va oferi atât copiilor, cât și părinților răspunsuri la toate aceste dileme ale celor mici legate de propriul corp, intimitate, limite, siguranță, dar și de respectul față de corpul altora.

"Părinții care le vor citi această carte copiilor vor primi mesaje corecte și pline de semnificații cu privire la diferitele situații de risc cu care s-ar putea confrunta orice familie. Lucru la fel de important, «Adevărul gol-goluț» îi va ajuta să aibă o atitudine relaxată față de copii în astfel de situații. Pentru că este esențial să știm cu toții, și părinții, și copiii, că, oricât de imprevizibilă ar fi lumea în care îi creștem, există întotdeauna o soluție care să contribuie la protecția și siguranța lor", a declarat Diana Stănculeanu, psihoterapeut. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 06 Iunie 2016
Stire din Cultură-Educație : Constănțeni la Bookfest 2016
Marţi, 29 Decembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Ce cărți fură românii din librării
Pagina a fost generata in 0.5356 secunde