Carte românească, la Târgul de la Madrid

97
Carte românească, la Târgul de la Madrid - carte-1432739816.jpg

Articole de la același autor

Pentru al patrulea an consecutiv, Institutul Cultural Român (ICR) de la Madrid și Centrul Național al Cărții participă cu stand propriu, la târgul de carte din capitala Spaniei, organizat în perioada 29 mai - 14 iunie, în Parcul Retiro. 


Peste 100 de titluri se vor putea cumpăra de la standul organizat de ICR se vor putea cumpăra, traduceri în limba spaniolă din scriitori români clasici și contemporani, dar și albume despre arta și patrimoniul construit din România. Publicarea autorilor români în limba spaniolă este unul dintre obiectivele strategice ale ICR Madrid, Institutul, alături de Centrul Național al Cărții, implicându-se activ în diverse etape ale tipăririi unui titlu, precizează sursa citată. După apariția în limba spaniolă, ICR Madrid organizează lansări de carte, turnee ale unor autori în colaborare cu editurile spaniole, congrese și aniversări literare. Aceste activități sunt completate de participarea la târgurile de carte adresate profesioniștilor, precum Târgul Internațional de Carte liber, ori publicului larg, cu vânzare, precum Târgul din Parcul Retiro de la Madrid. Târgul din Retiro este cel mai mare eveniment de vânzare de carte din Spania, fiind organizat fără întrerupere din 1967. Încă din 1982 există tradiția ca în fiecare an un membru al Casei Regale a Spaniei să viziteze târgul.


La eveniment participă cu stand librării generaliste și specializate, edituri, dar și instituții de cultură spaniole. Printre activitățile ce se vor desfășura cu ocazia târgului se numără lansări de carte, decernarea de premii literare, ateliere și lecturi pentru copii, mai informează ICR Madrid. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Februarie 2014
Stire din Cultură-Educație : Lecturi  la gura… caloriferului
Pagina a fost generata in 0.3695 secunde