Carieră în educație sau psihologie. "E nevoie de specialiști!"

1015
Carieră în educație sau psihologie.

Articole de la același autor

Meseria de dascăl este una dintre cele mai frumoase profesii existente, care nu poate fi asemuită și nu poate fi comparată cu nici o altă profesie pe lumea aceasta. 


Pornind de la vârste fragede, educatoarea și apoi învățătoarea sunt cele care stimulează și întrețin curiozitatea copiilor pentru lucruri noi, le modelează comportamentele, le inspiră încrederea în sine și mai ales îi ajută să își găsească propria identitatea. Altfel spus, ele sunt cele care îndrumă primii pași din viața unui copil, tocmai de aceea este nevoie ca persoana care și-a ales această profesie să nu fie doar un bun cadru didactic, ci să pună multă pasiune, dragoste și să aibă chemare pentru copii, pentru că ea va fi, cu siguranță, un model de urmat pentru cei mici. Tocmai de aceea, Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității "Ovidius" încearcă să dea, an de an, specialiști tot mai bine pregătiți în acest domeniu și nu numai. 


Astfel, la acest moment, facultatea vine în întâmpinarea proaspeților absolvenți de liceu și nu numai, cu 80 de locuri la specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar. În afară de aceasta, facultatea mai are locuri la celelalte trei programe de licență, Pshihologie (60), Asistență Socială (60) și Psihopedagogie (60), plus trei programe de masterat. Cert este că interesul celor care au promovat examenul de Bacalaureat este sporit pentru această facultate, care se află în topul celor mai căutate facultăți, în prezent. Cei mai mulți candidați înscriși până acum la Universitatea "Ovidius" sunt la Medicină și apoi la Psihologie și Științele Educației. 


Ca noutate, anul acesta, viitorii studenți s-au putut înscrie online. "Experimentăm pentru prima dată admiterea în sistem online și suntem convinși că aceasta este în avantajul candidaților. Bineînțeles, în cadrul facultății există comisia tehnică de admitere, care funcționează conform programului afișat pe site. Ca urmare, candidații care dintr-un motiv sau altul doresc să beneficieze de asistență la înscriere, le stăm la dispoziție cu toate informațiile de care au nevoie", a declarat pentru "Cuget Liber", prodecanul facultății, prof.univ.dr. Daniela Căprioară. 


Aceasta îndeamnă candidații să vină la ei cu convingerea că ceea ce își aleg este și ceea ce își doresc să profeseze ulterior, deoarece "este nevoie de specialiști în educație, psihologie sau asistență socială, pentru că fiecare dintre aceștia se ocupă de resursa umană, care este foarte importantă pentru dezvoltarea societății". 


"Spre exemplu, eu lucrez mai mult cu studenții de la Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar și constat că nivelul de pregătire și de seriozitate al studenților este din ce în ce mai bun. În ultimii ani, ne-au venit candidați tot mai bine pregătiți și motivați pentru pregătirea de specialitate, iar pentru noi acesta este un aspect foarte important, pentru. ne ajută să ne îndeplinim misiunea asumată. Specializările noastre prezintă interes pentru candidați de diferite vârste, ceea ce reprezintă un alt aspect pozitiv", a precizat prodecanul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5555 secunde