Carieră în armată. Ultimele zile pentru înscrierea la admiterea la Școala de Maiștri Militari

419
Carieră în armată. Ultimele zile pentru înscrierea la admiterea la Școala de Maiștri Militari - fotofondcarierainarmatanavala-1587654794.jpg

Articole de la același autor

Tinerii pasionați de tehnică și marină militară sunt așteptați să se înscrie la prima sesiune de admitere de anul acesta, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Examenul va avea loc în luna august, însă dosarul poate fi depus online.

Chiar dacă timpul pare să fi stat pe loc zilele acestea, elevii din județul Constanța și nu numai, care se gândesc să urmeze o carieră militară, ar trebui să se grăbească pentru a se înscrie la admitere. Aceștia mai au la dispoziție mai puțin de o săptămână pentru a se înregistra online pentru susținerea probelor eliminatorii și apoi a examenului de la vară.

Până pe 29 aprilie, inclusiv, ei mai pot trimite un e-mail către Biroul Informare - Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Constanța. Este suficient să menționați în mesaj numele complet, adresa, numărul de telefon, să specificați dacă sunteți elev în clasa a XII-a sau ați obținut deja diploma de Bacalaureat și, foarte important, că vreți să vă înscrieți la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Un recrutor vă va contacta ulterior pentru a stabili detaliile înscrierii și pentru a vă solicita, în format electronic, documentele necesare. După ce ați fost luați în evidență, nu vă mai rămâne decât să vă pregătiți pentru data la care veți fi programați să susțineți probele sportive.

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu", cu sediul în Constanța, pe strada Dezrobirii nr. 80, organizează prima sesiune de admitere în perioada 9-13 august. Sunt puse la bătaie 123 de locuri, atât pentru fete, cât și pentru băieți, din care 101 locuri sunt pentru Ministerul Apărării Naționale și 22 locuri pentru alte structuri.

Concursul de admitere se adresează tinerilor, băieți și fete, cu vârsta de maximum 28 de ani împliniți în anul susținerii concursului de admitere, care au promovat examenul de Bacalaureat sau care susțin examenul de Bacalaureat anul acesta și doresc să acceadă în rândul maiștrilor militari de marină.

123 de locuri la opt specializări

Cele 123 de locuri disponibile sunt repartizate pe opt specializări militare. Astfel, la Artilerie navală și antiaeriană sunt scoase la concurs 19 locuri pentru Ministerul Apărării Naționale și un loc pentru Ministerul Afacerilor Interne. La Rachete navale și antiaeriene sunt 10 locuri pentru MApN, iar la specializarea Timonier și tehnică de navigație navală sunt repartizate 17 locuri pentru MApN și trei locuri pentru MAI.

De asemenea, la specializarea Arme sub apă sunt opt locuri, iar la Comunicații navale și observare semnalizare sunt 10 locuri pentru MApN și trei locuri pentru MAI. Tinerii care vor să învețe despre Radiolocație navală au la dispoziție trei locuri pentru MAI. La Motoare și mașini navale, sunt 22 de locuri pentru MApN și patru locuri pentru MAI, iar la Motoare și instalații electrice navale, sunt 15 locuri pentru MApN, patru pentru MAI și patru locuri pentru Serviciul Telecomunicații Speciale.

Ulterior recrutării online, candidații vor susține, în școală, în luna august, o probă eliminatorie psihotehnică, adică sunt testați dacă au sau nu rău de mare accentuat. Apoi, sunt programați la un test grilă la limba engleză, care trebuie promovată cu minimum nota 5, dar a cărei notare nu are pondere la media finală de admitere. Ultima probă este un test grilă de verificare a cunoștințelor la matematică și fizică. În cadrul examenului, sunt evaluate cunoștințele de algebră și trigonometrie, mecanică și electricitate. Media minimă de admitere este 5.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4966 secunde