Care sunt "Tainele astronomiei"

227
Care sunt

Articole de la același autor

Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" din Constanța găzduiește, astăzi, între orele 12.30 și 16.00, un eveniment interactiv pentru elevi, intitulat "Tainele astronomiei", care va cuprinde o serie de prezentări de cărți. În plus, instituția îl va avea ca invitat pe astronomul Adrian Șonka, coordonatorul Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din București, care, pornind de la cele două cărți prezentate - "Viața pe Marte" și "Bun venit în univers: Ghid astrofizic" -, va răspunde la întrebările elevilor, pentru a descifra împreună tainele astronomiei și ale universului.

Menționăm că Adrian Șonka este același care a explicat în urmă cu câțiva ani câte stele sunt pe cer. Prezentarea a constat în vizualizarea, dar și conștientizarea numărului enorm de stele care se află în Univers. Pentru a ilustra acest fapt, el s-a folosit de un program de astronomie și baze de date cu observații astronomice reale.

În același timp, prezentarea a constat într-o proiecție pe întuneric, însoțită de explicații live, participanții la eveniment având ocazia de a vedea cum arată cerul privit cu ochiul liber și prin telescop, dar și o colecție de obiecte observate până în prezent de astronomi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4905 secunde