Când v-ați întâlnit ultima oară cu "Cea mai frumoasă soție"?

234
Când v-ați întâlnit ultima oară cu

Articole de la același autor

Week-end-ul acesta, constănțenii pot viziona la Teatrul de Stat (TSC) două piese, "Cea mai frumoasă soție" și "Jurnal de România. Constanța".

Prima piesă, "Cea mai frumoasă soție", va avea loc, sâmbătă, 17 februarie, la ora 19.00, fiind un spectacol realizat de Mihai Constantin Ranin (regie, scenografie și ilustraț ie muzicală), după piesa lui Eugene Labiche. Spectacolul oferit de TSC spectatorilor constănțeni este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toți bărbații din jurul ei. Acest rol va fi jucat alternativ de Florina Stănculeț și Georgiana Rusu. Pe scenă vor mai urca Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

Personalitate artistică prestigioasă a scenei românești, Mc Ranin este regizor, dar și scenograf (membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România). A trăit zece ani în Franța, unde a studiat, la Sorbona, cu teatrologul de origine română George Banu, dar s-a întors în România, considerând că este mult mai palpitant să trăiești aici.

În țară i se datorează primele spectacole de teatru monumental, stradal și acvatic și este organizatorul consacratului Festival internațional "Babel" care are loc, în fiecare an, în iunie, la Târgoviște.

Duminică, 18 februarie, la aceeași oră, drama documentară "Jurnal de România. Constanța" va pune publicul constănțean față în față cu adevărul orașului său.

Regizoarea Carmen Lidia Vidu, care este și autoarea textului, le face pe Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu să vorbească despre ele însele, să se auto-interpreteze, iar confesiunile lor reprezintă răspunsurile la câteva întrebări pe care rareori ni le punem: "Cât de mult ne influențează localitatea noastră și cât de mult influențăm noi comunitatea din care facem parte?", "Cum trăiește un artist?", "Cum simt ei, artiștii, orașul astăzi, unde trăiesc, din ce se hrănesc?", "Cum arată Constanța trăită/văzută prin ei?"

Grafica și editarea video sunt realizate de Cristina Baciu, iar scenografia și costumele, de Lăcrămioara Dumitrașcu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Februarie 2018
Stire din Cultură-Educație : Copiii sunt invitați  la "Povestea porcului"
Pagina a fost generata in 0.5125 secunde