Când sărbătorim Paștele, anul acesta

262
Când sărbătorim Paștele, anul acesta - paste-1578948118.jpg

Articole de la același autor

Deși sărbătorile s-au încheiat de curând, oamenii se gândesc, deja, la cele din primăvară. Anul acesta, Paștele ortodox 2020 pică pe 19 aprilie. Sărbătoarea Paștelui este momentul în care prăznuim "omorârea morții, sfărâmarea iadului și începătura altei vieți veșnice și săltând, îl lăudăm pe Mântuitorul, pe Cel unul binecuvântat și preamărit, Dumnezeul părinților noștri", potrivit Canonului Învierii. Pentru ca acest lucru să se întâmple cu adevărat și în noi și să simțim această înnoire lăuntrică, este nevoie să zicem "fraților" și celor ce ne urăsc pe noi, "să iertăm toate pentru Înviere. 


Pentru această mare sărbătoare credincioșii se pregătesc timp de 40 de zile, din data de 2 martie, în care țin post, participă la slujbe, fac fapte bune, se spovedesc, pentru a întâmpina cu sufletul curat Învierea Domnului și a trăi deplin bucuria pe care aceasta o aduce în suflete.


Precizăm că în 2020, Paștele va pica pe 19 aprilie. Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile vor avea loc cu o săptămâna înainte de Paște, mai exact pe 12 aprilie. Apoi, Rusaliile urmează să aibă loc pe 7 iunie, la 50 de zile după Învierea Domnului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Aprilie 2019
Stire din Social : De ce se ia lumină de Paște?
Pagina a fost generata in 0.502 secunde