Ca în anii '80! Harry Tavitian vă răsfață cu o seară de jazz și blues

221
Ca în anii '80! Harry Tavitian vă răsfață cu o seară de jazz și blues - harrytavitian1-1565658884.jpg

Articole de la același autor

Peste doar câteva zile, iubitorii de jazz și blues pot lua parte la un eveniment de gală, prima ediție "Jazz & Blues Night Remember Costinești". Acesta este un proiect care are ca obiectiv principal readucerea în memorie a manifestărilor de gen, festivalurile de jazz din perioada anilor '80 din stațiunea tineretului. 


Evenimentul mult așteptat va avea loc, vineri, 16 august, iar invitatul special al serii este binecunoscutul jazzman constănțean Harry Tavitian.  


Despre artist știm că a studiat pianul clasic încă de la vârsta de șase ani. La 17 ani a început să cânte blues, iar mai târziu a absolvit Academia de Muzică din București. Din anul 1976 s-a dedicat exclusiv jazz-ului. De-a lungul timpului, Harry Tavitian a susținut nenumărate concerte peste hotare, în Rusia, Lituania, Franța, Italia, Germania, Bulgaria, Portugalia, Scoția, Grecia, Turcia, Olanda, Elveția, Cehia, Austria etc.


Mai mult decât atât, el a înființat Fundația Culturală "Harry Tavitian", prin care a continuat seria de ateliere și a sprijinit formarea unor tineri muzicieni, plasticieni și scriitori talentați, majoritatea grupați în Asociația Arte/Litere "Asalt", unde s-a cristalizat noua generație de scriitori și artiști ai Constanței. 


Născut la data de 11 august, în Constanța, Harry Tavitian spune că au fost ani când și-a sărbătorit ziua de naștere prin muncă, fiind prezent în cadrul multor concerte. Prima oară, însă, a fost în anul 1982, la Costinești, unde se crease o adevărată tradiție, pentru că festivalul de jazz era, în fiecare an, între 10 și 14 august.


"Am amintiri fabuloase de la festivalurile din Costinești din anii '80. Vineri, 16 august 2019, voi reveni în Costinești după 20 de ani, timp în care și jazzul a lipsit de acolo cu desăvârșire. Voi cânta în trio la Jazz& Blues Night Remember Costinești 2019. Nădăjduiesc că împreună cu publicul de jazz și blues și cu colegii muzicieni care vor urca pe scenă vom reuși să reînnodăm împreună această frumoasă tradiție. Una dintre amintirile cele mai dragi de la serbarea zilei mele de naștere în Costinești este legată de concertele mele cu Johnny Răducanu la patru mâini sau la două piane. Bunul meu prieten, istoricul ideilor, Sorin Antohi, scria că la Costinești, alături de Johnny Răducanu, am stabilit o miraculoasă simbioză. De la Johnny am învățat libertatea prin jazz, iar Costineștiul a fost un spațiu extraordinar al libertății, la Festivalul de jazz din anii '80, în plină dictatură", a declarat Harry Tavitian. 


Prețul unui bilet este 30 de lei, acesta putând fi achiziționat online sau de la sediul clubului "Doors" din Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Iulie 2015
Stire din Cultură-Educație : Harry Tavitian cântă în Vamă
Pagina a fost generata in 1.0853 secunde