Bursierii de la "Andrei Șaguna" studiază în universități europene

188
Bursierii de la

Articole recomandate

O nouă grupă de studenți șaguniști a plecat, în acest semestru, la universități din străinătate, cu ajutorul burselor ERASMUS+.

Astfel, șaguniștii pot învăța în alte universități din lume, între unul și trei semestre, pentru fiecare ciclu de studiu (Licență, Masterat, Doctorat).

În acest an, ca urmare a relațiilor excelente de cooperare inter-instituțională, universitatea găzduiește studenți din Portugalia, Polonia, Albania, Turcia, Kazahstan și Kîrgîzstan.

Expresia faptului că oaspeții universității s-au integrat cu ușurință în comunitatea academică șagunistă îl constituie dorința lor de a organiza o activitate dedicată studenților români. Astfel, invitații, călăuziți de grupul studenților străini care s-a împărțit pe echipe, au pornit împreună într-o călătorie virtuală culturală, muzicală și gastronomică internațională, care le-a lărgit orizonturile și a spulberat orice bariere.

Ca o încununare a eforturilor comune, tinerii șaguniști au fost invitați să deguste câteva specialități pregătite de studenții străini, printre care: speca dhe domate mbushura (legume umplute) specifice Albaniei, baursak (scovergi) specifice Kazahstanului și Kîrgîzstanului și binecunoscuta halva tradițională a Turciei.

În prezent, un nou grup de studenți ai Universității "Andrei Șaguna" se pregătește pentru efectuarea stagiului de practică în diferite universități europene, în lunile iulie și august, prin programul Erasmus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4164 secunde