Bucurie: a venit vacanța mare! Ce schimbări se petrec în viitorul an școlar

1301
2
Bucurie: a venit vacanța mare! Ce schimbări se petrec în viitorul an școlar - ceschimbarisepetrec-1434641446.jpg

Articole de la același autor

Astăzi este ultima zi de curs a anului școlar 2014-2015, iar pentru toți cei aproape 100.000 de elevi și preșcolari constănțeni care nu vor susține în perioada următoare examene sau… corijențe poate fi declarată vacanța MARE!

S-au încheiat mediile, s-au petrecut serbările, s-au împărțit coronițele, în unele cazuri încă de săptămâna trecută, întoarcerea în bănci fiind anunțată peste vreo 80 de zile.

"Școala Altfel" va fi… altfel

36 de săptămâni de cursuri va număra viitorul an școlar 2015-2016, exact ca în prezent, iar semestrul I se va încheia pe 29 ianuarie 2016, vacanța de iarnă ce face trecerea la semestrul II începând pe 19 decembrie 2015, pentru două săptămâni.

Pentru prima dată se prevede ca, la grupele de grădiniță și la clasele pregătitoare până la a IV-a (învățământ preșcolar și primar), săptămâna "Școala Altfel" să poată fi organizată "în altă perioadă din semestrul al doilea, dar nu mai târziu de data de 27 mai 2016, la decizia consiliului de administrație al unității de învățământ, după consultarea cadrelor didactice și a beneficiarilor primari și secundari ai educației", se prevede în proiectul Ministerului Educației.

La clasele a XII-a, anul școlar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, iar patru săptămâni sunt dedicate desfășurării examenului național de Bacalaureat. Cursurile claselor terminale din învățământul liceal se încheie în data de 27 mai 2016.

Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, iar o săptămână este dedicată desfășurării Evaluării Naționale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 10 iunie 2016.

Tezele din semestrul I se susțin, de regulă, până la data de 18 decembrie 2015. Tezele din semestrul al II-lea se susțin, de regulă, până la data de 20 mai 2016.

Proiectul mai prevede ca "în zilele libere prevăzute de lege, precum și în ziua de marți, 3 mai 2016, nu se organizează cursuri". Amintim că, în 2016, Paștele ortodox va fi pe 1 mai.

Liderii elevilor vor să vină mai repede la școală!

La propunerea Asociației Elevilor din județul Constanța, ieri, Consiliul Național al Elevilor (CNE) a transmis Ministerului Educației o cerere de modificare a structurii anului școlar 2015-2016. Luând în calcul necesitatea unui semestru I mai lung și scăderea interesului cadrelor didactice și elevilor la sfârșitul celui de-al doilea, datorită suprapunerii perioadei examenului de Bacalaureat cu perioada de predare, CNE propune ca Semestrul I să înceapă marți, 2 septembrie 2015, și să se încheie pe 18 decembrie 2015. Semestrul al II-lea, cu o săptămână mai lung decât primul, va începe luni, 4 ianuarie și se va termina vineri, 3 iunie.

"Săptămâna viitoare, vom merge să discutăm cu domnul ministru Sorin Câmpeanu aceste propuneri, urmând ca mai apoi să angajăm în discuții și operatorii din turism, care ar fi direct interesați să susțină propunerea noastră", declara, ieri, Constantin Alexandru Manda, președintele AEC.

Ne-am dorit să aflăm și de la câțiva directori constănțeni opinii legate de aceste propuneri, dar, pe bună dreptate, au declarat că, deocamdată, sunt mult mai preocupați de apropiatele examene naționale la clasa a VIII-a și a XII-a pentru a comenta ceva în stadiu de propunere. 

Comentează știrea

robert
19 iunie 2015
!!!

Cea mai extinsa oferta de lucru! Lucram deja cu foarte multi oameni! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

gogu
19 iunie 2015
cata prostie!!!!

in loc sa reformeze educatia, ei se adancesc in prostie. invatamantul romanesc e la pamant! credeti ca daca vor incepe cursurile pe 2 septembrie elevii vor fi mai bine pregatiti? eu nu inteleg cum s-au pregatit atatea generatii in sistemul comunist, atat de blamat de majoritatea? anul scolar avea 3 trimestre, nu 2 semestre ca acum. asta insemna mai multe note in catalog, mai multe teze date si materie mai bine insusita. cu vacante foarte bine definite ca perioada, neexistand tot felul de idioti, care n-au stiut ce inseamna scoala sau care au studiat prin strainatate pe banii parintilor, care au ajuns ministri si sa vina cu idei care mai de care mai nastrusnice. ideea este ca, din 90 si ceva, de cand se tot cauta formula castigatoare in invatamant, de fapt s-a distrus de tot acest sistem. de nota ca in aceasta tara nu se face nimic pentru tineri, pentru cei care vin din urma si ar trebui sa devina baza societatii.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4408 secunde