Botoșani: Mircea Cărtărescu, nominalizat la Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu

256
1

Poetul, prozatorul, criticul literar și publicistul Mircea Cărtărescu a fost nominalizat pentru cea de-a XXII-a ediție a Premiului Național de Poezie ''Mihai Eminescu'' pentru Opera Omnia, care se acordă anual la Botoșani, transmite Agerpres.


Cărtărescu, în vârstă de 56 de ani, a debutat în 1971 cu poezii în revista România literară. El a publicat în 1980 volumul de poezii "Faruri, vitrine, fotografii...", care a obținut, în același an, Premiul Uniunii Scriitorilor. A mai scris 'Poeme de amor'- 1983, "Totul"- 1985, "Levantul"- 1990 (Premiul Uniunii Scriitorilor pe 1990), "Dragostea. Poeme (1984-1987)"- 1994, "50 de sonete de Mircea Cărtărescu cu cincizeci de desene de Tudor Jebeleanu"- 2003, dar și "Nimic. Poeme (1988-1992)"- 2010.

 

Citește articolul integral…




Comentează știrea

BOJIDAR
2 martie 2013
Sinecura "Foamea Neagra"

Radiografia intelectualului plaiului mioritic de tipul lui Horia Roman Patapievici, Andrei Plesu, Mircea Cartarescu, Vladimir Tismaneanu sau Gabriel Liiceanu este cea a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un fund/cur, fara sira spinarii. Mircea Cărtărescu, unul din intelectualii "Foamea Neagra", pupatori de dos basist, declara ca: "s-a spus că eu, personal, am zis că "îmi bag p… în regina Angliei". Ei, n-am spus-o eu, ci un personaj odios al meu, într-o carte". Lipsa de bun simt, de jena intelectuala, sfidarea vointei majoritatii poporului existent intre granitele Romaniei de astazi - toate aceste impertinente la adresa minimei inteligente si bunului simt politic sunt inacceptabile si trebuiesc sanctionate. Moralitatea este obligatorie si pentru intelectualii "Foamea Neagra", pupatori de dos basist, nu-i asa? Pentru intelectualii "Foamea Neagra", pupatori de dos basist, am doar scârbă și dispreț.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3554 secunde