Bibliotecarii l-au comemorat pe Balzac

228
Bibliotecarii  l-au comemorat  pe Balzac - balzac-1590322882.jpg

Articole de la același autor

Honoré de Balzac, renumit romancier, eseist, jurnalist și critic literar a fost comemorat, luna aceasta, de către specialiștii Bibliotecii Județene "Ioan N. Roman". Aceștia au precizat că până la moartea sa, care a survenit în anul 1850, scriitorul a publicat peste 40 de volume cuprinzând aproape o sută de romane și culegeri de povestiri, el fiind considerat unul dintre cei mai importanți romancieri ai tuturor timpurilor.

În cultura română, a avut doi admiratori de valoare, George Călinescu, cel care milita pentru balzacianism în articolele sale teoretice, exemplificând tehnica acestuia în romanul "Enigma Otiliei", și de Mircea Eliade, care, în tinerețe și-a dorit să scrie o monografie consacrată operei lui Balzac.

Datorită complexității operei sale, Balzac a fost greu de încadrat, atât de critica literară din acea perioadă, cât și de cea de astăzi, ca aparținând unei categorii deja existente, aparte. Totodată, el a creat un adevărat monument, "Comedia umană", din care fac parte 95 de lucrări terminate (nuvele, romane și eseuri) și 48 lucrări neterminate. Ideea continuității dintr-o lucrare în alta, a apărut pentru prima dată în 1830, odată cu gruparea romanelor "Sarrasine", "Gobseck", sub titlul "Scènes de la vie privée." 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5218 secunde