Bibliotecarii constănțeni l-au comemorat pe Tudor Arghezi

224
Bibliotecarii constănțeni l-au comemorat pe Tudor Arghezi - arg-1590077973.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii Bibliotecii Județene "Ioan N. Roman" l-au comemorat, în cursul zilei de ieri, pe marele nostru scriitor Tudor Arghezi, ale cărui opere se regăsesc pe rafturile instituției, în număr mare, unele chiar având autograf scris pe ele.

Potrivit acestora, opera lui Arghezi, influențată de curentele literare ale epocii - simbolism, modernism, poporanism - a cuprins poezie ("Flori de mucegai", "Cuvinte potrivite"), proză ("Ochii Maicii Domnului", "Cimitirul Buna Vestire", "Bilete de papagal"), pamflete. Totodată, el a scris și literatură pentru copii ("Cartea cu jucării", "Cărticica de seară", "Prisaca"). În același timp, Arghezi a fost și un talentat desenator, lăsând în urmă schițe și desene, unele folosite pentru ilustrarea volumelor sale.

Pseudonimul Arghezi provine, explică însuși scriitorul, din Argesis - vechiul nume al Argeșului. După o altă ipoteză, numele poate veni de la numele bonei (Ergézi Rozália), care, de fapt, ar fi adevărata sa mamă.

Autorul a debutat în anul 1896, publicând versuri în revista Liga Ortodoxă, condusă de Alexandru Macedonski, cu pseudonimul Ion Theo. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3374 secunde