Biblioteca Județeană își redeschide porțile pentru cititori

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 01 Iunie 2020 184
Veste bună pentru iubitorii de carte. Începând de mâine, 2 iunie, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” se redeschide, urmând ca programul acesteia să fie de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00.

„Până acum, ne-am aflat într-un continuu dialog online și acesta va continua și după data de 2 iunie, pentru unele dintre serviciile pe care le oferim. Veți lua cunoștință de noile condiții de lucru și avem rugămintea să le respectați, pentru siguranța dumneavoastră și a personalului instituției noastre”, a declarat directorul instituției, Corina Apostoleanu.

La acest moment, secțiile de Împrumut adulți, Copii și Mediatecă se află într-un proces de renovare și igienizare, astfel încât, în scurt timp, să își poată primii cititorii în cele mai bune condiții. Pentru moment, în aceste secții, este posibilă doar returnarea materialelor, iar din data de 10 iunie, va fi posibil și împrumutul la domiciliu.

Ca urmare, pe viitor, accesul în instituție a utilizatorilor se va face pe ușa din dreapta a clădirii, în timp ce ieșirea se va face prin stânga clădirii. Pentru siguranța cititorilor, la intrarea în instituție se va face, obligatoriu, triajul epidemiologic și dezinfectarea mâinilor.

În ceea ce privește accesul la Sala de Referințe, aici va fi permisă doar intrarea unui număr de trei utilizatori odată, iar o persoană va putea rămâne în sală maximum 15 minute pentru solicitarea cărților de care are nevoie. De reținut, accesul în holul de la etajul I va fi permis pentru maximum opt persoane odată, cu respectarea normelor de distanțare socială de 1,5 - 2 metri și a marcajelor aplicate. Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei