Beatrice Rancea, manager interimar al Operei Naționale

398
Beatrice Rancea, manager interimar al Operei Naționale - beatriceranceagf14-1464116686.jpg

Articole recomandate

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, o va numi, astăzi, pe Beatrice Rancea (55 ani) în funcția de manager interimar la Opera Națională din București.

Totodată, ministerul va demara procedurile de separare a Operei Naționale din București de Teatrul Național de Operetă și Muzical "Ion Dacian", fuzionate prin Hotărârea de Guvern nr. 741/2013, urmând ca, în cel mai scurt timp posibil, cele două instituții de spectacol să fie reorganizate și să-și poată relua activitatea artistică într-o nouă formulă.

"Situația de la Opera Națională din București impune un reglaj în mai mulți pași. Cronicizarea situației de față și complexitatea ei mă determină să am o abordare rațională. Nu cred în rezolvarea și reformarea violentă a instituțiilor. Există o mare oportunitate în această situație, oportunitatea de a corecta anumite disfuncționalități în organizarea instituțiilor de spectacol din România. Este, cred, cel mai potrivit moment să amendăm o decizie dintr-un mandat anterior, care a dus la fuzionarea a două instituții de cultură cu specific, public și repertoriu diferite", a declarat ministrul Corina Șuteu.

Reamintim că Beatrice Rancea a fost o perioadă și directorul Teatrului de Stat din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Mai 2016
Stire din Cultură-Educație : Teatru de păpuși,  la Harlequin
Pagina a fost generata in 0.4426 secunde