Baza nautică a UMC, reabilitată și modernizată cu fonduri europene

240
Baza nautică a UMC, reabilitată și modernizată cu fonduri europene - bazanauticaumc-1565726018.jpg

Articole de la același autor

Baza nautică a Universității Maritime Constanța (UMC) va fi reabilitată cu bani europeni. În plus, vor fi cumpărate mai multe echipamente moderne necesare pregătirii viitorilor marinari.


Conducerea Universității Maritime din Constanța a semnat, în cursul zilei de ieri, contractul de finalizare a proiectului "Extindere, reabilitare, modernizare și echipare infrastructură educațională universitară: Corp B - Baza Nautică (Sediu Lac Mamaia) str. Cuarțului nr. 2, Constanța". 


Finanțarea este asigurată 98% din fonduri europene și 2% din venituri proprii. Au fost aprobați indicatorii tehnico - economici ai obiectivului de investiții, respectiv indicatorii maximali și minimali ai obiectivului de investiții, în vederea finanțării în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a investiției este de 24.625.066,32 lei, din care aproximativ 21% reprezintă dotări echipamente tehnice.


Obiectivele generale și specifice, precum și activitățile prevăzute în cadrul acestui proiect au fost concepute ținând cont de nevoia îmbunătățirii sistemului de învățământ din UMC și adaptarea la normele și standardele internaționale. 
Proiectul inovativ este coordonat de rectorul UMC, Cornel Panait. "Dorim extinderea suprafeței infrastructurii educaționale a UMC cu 2086 mp, prin suplimentarea cu două etaje a Corpului B - Baza Nautică, printr-o construcție autoportantă. Vor fi construite și dotate șase săli cu capacitatea de 713 locuri. Vor fi construite și dotate la nivel european mai multe săli de seminar și laboratoare. De asemenea, vor fi achiziționate o cameră anecoidă și două simulatoare în domeniul exploatării maritime", explică prof. univ. dr. Cornel Panait.


Potrivit acestuia, simulatorul Operator oferă posibilitatea de instruire în manipularea generală a mărfurilor și operarea specifică a macaralelor precum și instruire în operațiuni combinate de încărcare și descărcare a navelor. De asemenea, simulator Balast este un instrument care reprezintă o replicare realistă a dinamicii comportamentul unei platforme mobile de foraj pentru balast si sisteme de menținere a poziției.


Perioada de realizare a proiectului este de 24 luni, astfel încât noua bază nautică va fi funcțională la începutul anului universitar 2021.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4429 secunde