Bătălie pentru clasa a V-a, la liceele de top din Constanța. Trei elevi pe un loc

2451
3
Bătălie pentru clasa a V-a, la liceele de top din Constanța. Trei elevi  pe un loc - fondbatalielicee-1434124692.jpg

Articole de la același autor

În acest week-end, sute de părinți constănțeni vor trăi emoțiile primelor examene din viața copiilor, pentru simplul motiv că și-au înscris odraslele la o testare pentru admitere în clasa a V-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" sau la Liceul Teoretic "Ovidius".

Acestea sunt cele două unități de învățământ liceal unde sâmbătă, 13 iunie, aproape 400 de elevi se vor lupta pentru cele 150 de locuri.

La Colegiul "Mircea", înscrierile pentru cele trei clase a V-a s-au finalizat joi, 11 iunie, cu depunerea a 143 de dosare. Prof. Vasile Nicoară, directorul prestigiosului colegiu constănțean, declara ieri pentru "Cuget Liber" că a apelat la sprijinul a patru profesori de matematică de la licee din Slobozia, Călărași și Tulcea.

"Toți cei patru colegi sunt dascăli cu reputație, membri ARACIP care provin din școli reprezentative, similare colegiului nostru", a mai adăugat același manager. După ce vor susține proba de matematică, elevii înscriși vor fi supuși și unei testări la limba engleză sau limba germană, funcție de opțiunile din dosarul de înscriere.

La Liceul Teoretic "Ovidius", pentru anul școlar 2015-2016 au fost prevăzute trei clase de-a V-a, pentru care s-au depus 246 de dosare, așadar, concurența se anunță acerbă. Numai că aici elevii nu vor mai susține nicio testare suplimentară la limba engleză.

Tot sâmbătă, de la ora 9, la Colegiul Pedagogic "Constantin Brătescu" vor avea loc cele două probe, scris la limba română, și oral la o limbă străină, pentru ocuparea celor 60 de locuri la care s-au înscris aproape 100 de candidați.

"Avem și noi trei clase de a IV-a, iar pe lângă efectivele de elevi din aceste clase s-au înscris și cei din afara școlii, și cu toții vor susține testarea, pentru că nu se merge pe regula primul venit, primul servit", declara directorul Anamaria Ciobotaru.

O altă instituție care a încheiat înscrierile cu un număr record de dosare este și Liceul Teoretic "Traian", unde speră să devină elevi în clasa a V-a 240 de copii. Numai că aici testările la matematică, respectiv limbi străine vor avea loc săptămâna viitoare, mai precis sâmbătă, 20 iunie.

Și la Liceul Teoretic "George Călinescu" s-au finalizat înscrierile pentru singura clasă de-a V-a, iar la Liceul "Decebal" există două clase de a V-a, pentru care nu se va organiza testare.

Și la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" se va susține sâmbătă, 13 iunie, admitere pentru clasa de-a V-a în care se va studia intensiv limba germană din anul școlar 2015-2016.

Comentează știrea

Florin
13 iunie 2015
Oferta cea mai convenabila de lucru la domiciliu!

Oferta cea mai convenabila de lucru la domiciliu! Castigati experienta alaturi de noi si faceti bani cu o munca moderna si placuta! Cautam oameni foarte seriosi si interesati de un venit suplimentar in timpul liber, acasa, comod in fata calculatorului. Cereti acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

extera
13 iunie 2015
Oportunitate

Acum castiguri pentru toti! Oferta exceptionala de lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision! Va asteptam urgent in aceasta activitate foarte usoara, confortabila si profitabila pentru oricine! Cereti acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

vasile
13 iunie 2015

Recomamdarea, poate aduce ea bani? De cate ori ai vazut un film care ti-a placut si l-ai recomandat altora si acestia au mers sa-l vada? Ai fost rasplatit pt aceasta? Cumperi paine tot de la acelasi magazin ca este aproape de tine si iti place. Ai fost rasplatit pt aceasta de catre patronul magazinului? Exemplele pot continua. Cate recomandari a ceea ce iti place, si ce iti face bine, faci? Dar nu ai fost rasplatit. Prin recomandare poti sa castigi bani, dar numai daca vrei. Vreau, te rog frumos, sa citesti cu atentie acest mesaj si sa il iei intr-un mod foarte serios. Am aflat de cateva mai bine de un an de zile de o oportunitate de a obtine un venit financiar care poate duce la independenta financiara a oricui, deci si a ta. Totul pe cale cinstita, legala si fara minciuni sau exagerari. Nu se cere sa faci ce nu poti sau ce nu sti. Nu se cere sa faci totul de unul singur. Nu ti se cere sa te implici in ceva (cel putin acum). De ce? Pt ca nu vreau sa intri in ceva ce nu cunosti. Atunci ce ti se cere? Un singur lucru care cred eu il poti face, si nu il vei face daca nu vrei. Dar daca vrei il vei face. Care este? Sa i-mi raspunzi la fiecare email care ti-l trimet, ca sa pot sa iti dau pas cu pas niste informatii foarte valoroase si care iti vor fi de un real folos in redresarea situatiei tale financiare. Foarte multi se plang de situatia lor financiara si foarte multi se plang de lipsa locurilor de munca. Cu oportunitatea in jurul lor ei nu o folosesc dar isi plang de mila. Oricine poate numai sa vrea. As avea multe informatii sa iti scriu, dar nu stiu daca esti interesat. Daca esti interesat de ati da mai multe sfaturi trimite-mi la adresa de email [email protected] enuntul "Vreau sa cunosc mai multe" si eu iti voi trimite multe informatii valoroase. Vreau sa colaborez doar cu cei real interesati. Astept emailurile dumneavoastra. Astept raspuns, si iti urez numai bine. Doamne ajuta!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5963 secunde