Bacalaureat cu de-a sila pentru loaze și cocalari

1002
3
Bacalaureat cu de-a sila pentru loaze și cocalari - bacalaureat-1409582612.jpg

Articole de la același autor

Dacă la finalul sesiunii de toamnă din 2013 a Bacalaureatului se înregistra o promovabilitate de 12,25%, de data aceasta candidații constănțeni au reușit să obțină "fabulosul" rezultat de 16,11%, înainte de contestații.

În această sesiune, au promovat 365 candidați, din totalul celor peste 1.400 înscriși, cele mai multe medii fiind înregistrate pe segmentul 6 - 6.99, respectiv 326. Sute de cadre didactice mobilizate pentru o sesiune tratată într-o mare bătaie de joc, cu emoții la maxim doar pentru acei prea puțini candidați care aspirau la statutul de student.

Conform statisticilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, la Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" din Hârșova, din cei 23 de candidați prezenți la probe, au promovat patru. În opinia directorului, prof. Alexandru Bujeniță, cele două sesiuni de Bacalaureat sunt mult prea apropiate, pentru ca elevii să se poată pregăti.

"Acela care n-a știut în iulie nu are cum să recupereze până în august materia. Chiar dacă au avut bunăvoință, ei nu aveau timp să se pregătească. Eu aș fi de acord ca cea de-a doua sesiune de Bacalaureat să fie cea propusă în luna martie, dar măsura să fie dublată și de o pregătire oferită de profesori plătiți. Una e să plouă afară și ziua să fie mai scurtă, decât în plină vară, când numai chef de carte nu au toți", a mai declarat prof. Bujeniță.

La Liceul Teoretic Negru Vodă, din cei 37 de candidați prezenți, au reușit doar doi. Am încercat să aflăm opinia prof. Natalia Palas, directorul instituției, legat de acest subiect, dar ne-a spus că se află într-o ședință de consiliu.

Un alt liceu cu promovabilitate scăzută este și cel de la Murfatlar, unde, din 24 de candidați, doar unul a promovat.

La Liceul "Regele Carol I" din Ostrov, din 26 de candidați prezenți, doar doi au promovat. În opinia prof. Monica Duda, director, nu contează faptul că sunt apropiate cele două sesiuni de Bacalaureat, pentru că așa a fost dintotdeauna.

"Ele au fost gândite așa pentru a le oferi încă o șansă celor care doresc să se înscrie la facultate. Dar nu numai copiii sau profesorii sunt de vină pentru acest eșec. Sunt mai mulți factori care concură la aceste rezultate slabe", a mai spus prof. Duda.

Nici la Liceul Tehnologic "Nicolae Istrățoiu" din Deleni situația nu s-a îmbunătățit. Cu toate că, așa cum ne declara prof. Doina Girel, director, pe timpul verii, profesorii au venit din concediul lor special pentru a face pregătire cu elevii.

"Cei care au dorit au venit, dar sunt mult prea puțin interesați și după părerea mea contează foarte mult și familia cât de mult îi sprijină pentru a duce la bun sfârșit acest examen important", a mai afirmat prof. Girel.

La polul opus, se află liceele de tradiție ale Constanței, care de altfel nu au avut decât câțiva candidați rătăciți în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat. Colegiul "Mircea" a avut un singur elev care a și reușit, Liceul Teoretic "Ovidius" a avut patru, dintre care au promovat trei, iar la Liceul Teoretic "Traian", din cei șapte prezentați, au promovat trei.

A treia sesiune de Bac și o nouă șansă

Candidații care nu s-au prezentat la bacalaureat în ultimii ani sau care nu au promovat examenul vor putea participa la o sesiune specială, care ar putea fi organizată în februarie-martie, tot pentru ei urmând să fie organizate meditații plătite de stat.

Potrivit statisticilor Ministerului Educației, în intervalul 2010 - 2013, circa 209.000 de candidați nu au promovat bacalaureatul. Aceștia vor putea susține, în sesiunea specială, numai proba sau probele nepromovate. Ei vor face meditații numai la proba sau probele pe care le au de susținut la bacalaureat.

Oficialii MEN spun că meditațiile ar putea începe în octombrie și ar dura până în ianuarie. 

Comentează știrea

sindbad
2 septembrie 2014
Se stie!

Nici daca se condenseaza materia si le toarna-n cap nu vor trece...dar capu' e mic. A treia sesiune e ptr cei ce voteaza cu gura nu cu mintea. Poate sa le bage materia sub forma de supozitoare, degeaba...stie Tonta

Gelu
2 septembrie 2014
Tinerii copiaza modele de viata

Societatea noastra,in special grupurile de media,promoveaza modele de success care nu prea au la baza cartea,vocatia,talentul real. Asa zise vedete,,,oameni de afaceri'' si alte fapturi pline de bani si prezentate drept oameni de succes sunt reperele tinerilor. Daca invata bine,oricum nu au sanse la un loc de munca platit decent si trebuie sa emigreze,nu-i asa? Ce motivatie da societatea tinerilor din Romania,ce modele ofera,cand nici macar marii conducatori ai tarii nu sunt prieteni cu cultura,cu competenta ?

eu
2 septembrie 2014
Parinti treziti-va !!!

Parinti treziti-va ! Educati copii chiar daca vi se pare ca ii chinuiti. O sa ajungem sa ne luptam pe strada pentru o bucata de piine ! Parinti .. treziti-va !!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.796 secunde