BACALAUREAT 2017. Olimpicii susțin astăzi prima probă

141
BACALAUREAT 2017. Olimpicii susțin astăzi prima probă - subiectebacalaureat2015-1496035392.jpg

Articole recomandate

Peste 250 de elevi s-au înscris la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat și a Evaluării Naționale la clasa a VIII-a, care se organizează pentru olimpici și pentru elevii care vor să se înscrie la universități din străinătate. Prima probă are loc astăzi, pentru absolvenții de clasa a XII-a.


Potrivit MEN, cele două sesiuni sunt organizate pentru componenții loturilor olimpice care vor reprezenta România, în lunile iunie și iulie, în competițiile internaționale pe discipline și în concursurile sportive, dar și pentru absolvenții de liceu care vor susține examen de admitere la universitățile din străinătate.


Astfel, sesiunea specială 2017 a Bacalaureatului se va desfășura la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești în perioada 29 mai - 9 iunie, la care s-au înscris 223 de elevi de clasa a XII-a. Dintre aceștia, 46 de elevi fac parte din loturile olimpice școlare pe discipline, 144 de elevi sunt incluși în loturile sportive școlare, iar 33 de elevi și-au manifestat intenția de a candida la admiterea în învățământul superior în afara țării.


Sesiunea specială începe cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română / limba maternă, care se va desfășura astăzi și mâine. 


Miercuri, 31 mai, este programată evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar în zilele de 2 și 3 iunie, evaluarea competențelor digitale.


Probele scrise au următorul calendar: 6 iunie - limba și literatura română, 7 iunie - proba obligatorie a profilului, 8 iunie - proba la alegere a profilului și specializării, 9 iunie - limba și literatura maternă. Afișarea primelor rezultate - în centrul de examen - este prevăzută pentru data de 9 iunie (până la ora 18:00). Contestațiile pot fi depuse în cursul aceleiași zile. Rezolvarea contestațiilor a fost programată pentru 10 iunie, zi în care vor fi afișate și rezultatele finale.


Sesiunea specială a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura între 13 și 16 iunie la Școala Gimnazială "Tudor Arghezi" din Capitală, fiind înscriși 34 de elevi.


Calendarul desfășurării probelor, toate scrise, are următoarea formulă: 13 iunie - limba și literatura română, 14 iunie - matematică, 15 iunie - limba și literatura maternă. Prima afișare a rezultatelor va avea loc în data de 15 iunie (până la ora 18:00) și este urmată de depunerea contestațiilor în aceeași zi (18:00 - 20:00). Vineri, 16 iunie, după soluționarea eventualelor contestații, vor fi afișate rezultatele finale.


Reamintim că sesiunile propriu-zise ale celor două examene se vor desfășura în perioada 19 - 30 iunie (Evaluarea națională) și 6 iunie - 10 iulie 2017, respectiv 21 august - 6 septembrie (Bacalaureat).










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4568 secunde