Autobuzul "DRAM DRUM" readuce zâmbetul pe buze copiilor din județ

236
Autobuzul

Articole de la același autor

Încă din prima zi în care a plecat prin județ, Autobuzul Veseliei "DRAM DRUM" a adus o mulțime de zâmbete și bucurie în sufletele copiilor din localitățile vizitate.

Zilele trecute, copiii din Lipnița s-au întâlnit și ei cu cei 14 profesori trăzniți, de la care au învățat o sumedenie de lucruri frumoase, apoi autobuzul a ajuns la Băneasa, unde, de asemenea, primirea a fost una de neuitat. De-a lungul drumului, "DRAM DRUM" și cei 14 profesori ai săi au întâlnit tot felul de copii, fiecare dintre ei cu personalitatea sa și, de multe ori, cu probleme ce nu ar trebui să-și găsească locul în viața unei persoane cu o vârstă atât de fragedă. Cu toate acestea, atelierele Autobuzului Veseliei au reușit să-i introducă pe învățăcei într-o lume estetică și educativă și mai ales una mai bună.

Așa cum s-a întâmplat de la început, atelierul de tobițe a reprezentat deliciul celor mici, fiind unul dintre cele mai frecventate și apreciate ateliere dintre cele propuse de "DRAM DRUM".

"Spectaculozitatea și ineditul acestui mini-curs i-au făcut pe copii să se apropie, de fiecare dată, cu mult curaj. Spre exemplu, la Lipnița, unul dintre micii și neașteptații cursanți s-a dovedit a fi o fetiță cu grave arsuri pe mâini, dar care a dovedit o înțelegere rapidă a acestui instrument. În Băneasa, tobele au fost din nou cele luate cu asalt și o grupă de adolescenți cu vârste între 16 și 18 ani a fost vedeta zilei, în timp ce unul dintre membrii ei, un tânăr de 18 ani, care a făcut pentru prima dată cunoștință cu un instrument muzical, a demonstrat că este înzestrat cu un real simț ritmic și un auz muzical native", au declarat reprezentanții Asociației Culturale "Teatrelia", organizatorii acestui proiect.

Tot în Lipnița, profesorii trăzniți au întâlnit un caz mai trist, în care unul din copiii din sat nu a putut participa la ateliere, pe motivul lipsei timpului cauzată de dorința părinților de a-l pune la muncă. Aceste întâmplări, au precizat cei de la "Teatrelia", chiar dacă nu se înscriu în "grila veseliei", demonstrează cât de important este acest proiect, mai ales că ridică populația la un anumit nivel cultural, dar și spiritual, în special în zone mai puțin favorizate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.345 secunde