Au intrat în afaceri la 16 ani. Fac livrări la domiciliu cu bicicleta!

1184
2

Articole de la același autor

O echipă de liceeni din Constanța și-a deschis un start-up în urma participării la programul de antreprenoriat pentru tineri "Compania", derulat de Junior Achievement România în liceul lor. Tinerii au înființat primul serviciu de curierat rapid pe bicicletă din Constanța - Bicycle Courier - ce angajează exclusiv tineri șomeri.

Prin acest serviciu, ei oferă clienților posibilitatea de a livra produse la prețuri mult mai bune decât ale concurenței, într-un mod rapid și ecologic. Tariful unei livrări este unic, 10 lei, indiferent de distanță, greutate sau volum, iar termenul de livrare este cel mai mic de pe piața serviciilor de curierat: aproximativ 90 de minute. Totuși, curierii pe biciclete au și unele restricții: nu livrează colete ce depășesc 10 kg, au dimensiuni mai mari decât ale unui rucsac sau conțin viețuitoare.

"Cel mai bun plan de afacere"

Cei doi elevi care au înființat Bicycle Courier au 16 și 17 ani și sunt cei mai tineri antreprenori din Constanța. Ideea afacerii s-a conturat în timpul programului de antreprenoriat pentru elevi "Com-pania", derulat de Junior Achievement România în liceul lor ca program opțional, în cadrul căruia elevii au fost încurajați și consiliați să inițieze un business-pilot și să facă cel puțin o vânzare. Ei au pornit de la experiența a doi dintre membrii echipei, care au practicat ciclism de performanță la un club sportiv din Constanța. Din pură plăcere, unul dintre aceștia livra ocazional colete pentru cunoscuți și prieteni.

Mini-compania experimentală s-a dovedit un real succes și a ajuns în finala competiției naționale de antreprenoriat "Compania anului", unde a câștigat premiul pentru "Cel mai bun plan de afacere", acordat de Citi România.

"Să începi și să crești o afacere nu este ușor. Acest lucru necesită timp și resurse, deci trebuie să faci multe sacrificii. Nu te mai joci pe calculator toată ziua, nu te mai trezești la ora 12, nu mai dai banii pe orice tricou la modă, ci muncești cât mai mult și reinvestești fiecare bănuț pentru a te menține pe piață. Cu toate acestea, dacă vei avea succes, satisfacția va fi imensă și vei avea mult mai mult de câștigat. Programul «Compania» a reprezentat pentru noi o rampă de lansare, o oportunitate pentru a vedea foarte clar cât de pricepuți suntem în antreprenoriat, la ce suntem buni, ce trebuie să îmbunătățim la propria persoană, cât de importantă este documentarea înainte de începerea unei afaceri și, mai ales, ce ne dorim să realizam în viață", a spus Andrei Burghelia, membru al echipei Bicycle Courier.

Cei doi elevi își doresc ca business-ul lor să fie unul sustenabil și în același timp util pentru comunitatea lor. De aceea, angajații firmei vor fi persoane aflate în șomaj, iar compania va dona 10% din venituri către o organizație reprezentativă a elevilor. În plus, tinerii antreprenori și-au propus să inițieze programe sociale în domeniul sportului și protecției mediului și să se implice în promovarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ în Constanța.

Elevii au fost motivați să înființeze acest start-up și de facilitățile fiscale de care beneficiază ca micro-întreprindere pentru întreprinzători debutanți (SRL-D). 

Comentează știrea

profesor
30 iulie 2014
completare

Acești copii sunt elevi la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu și au fost îndrumați de profesorul Silvia Samara. Informați-vă complet și relatați corect dacă doriți să fiți perceput drept un ziar serios. Am remarcat faptul că acolo vă atrag numai subiectele de cancan. Dacă tot le folosiți imaginea, nominalizați-i măcar pe toți cei implicați, pentru că rezultatele sunt ale lor, ale tuturor. Felicitări copii, faceți cinste instituției voastre.

Burghelia Andrei
1 august 2014
Contact

Pe adresa de Facebook veti gasi mai multe detalii despre noi, inclusiv numere de telefon! Facebook.com/bicyclecourier

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4576 secunde