"Ce înseamnă libertatea pentru tine?"

Au fost desemnați câștigătorii proiectului județean "Lecții de viață"

360
Au fost desemnați câștigătorii proiectului județean

Articole de la același autor

Aproape 1.000 de elevi au participat, în acest an școlar, la un proiect inedit demarat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Penitenciarul Poarta Albă. Adolescenții au avut ocazia de a înțelege cât de riscant este să încalci legea și să vadă cum este viața tinerilor în pușcărie. 
Recent, partenerii implicați în proiectul județean "Lecții de viață", cu sprijinul Rotary Club "Cetatea Tomis" Constanța și al Bibliotecii Județene "Ioan N. Roman", au sărbătorit cele 10 ediții ale proiectului și au decernat premiile elevilor câștigători ai celei de a IX-a ediții a concursului "Ce înseamnă libertatea pentru tine?". 


Concursul a încheiat seria activităților de prevenire a comportamentelor infracționale în rândul adolescenților, derulate în cadrul proiectului "Lecții de viață". Lucrările elevilor participanți la concurs au fost expuse la sediul Bibliotecii Județene "Ioan N. Roman". 


În cadrul proiectului, au participat, în acest an școlar, 25 de unități școlare, fiind implicați 825 de elevi și 100 de cadre didactice, dintre care 23 de profesori consilieri școlari. 


Prin implementarea Proiectului Județean "Lecții de viață", specialiștii își propun responsabilizarea adolescenților în ceea ce privește fenomenul infracționalității, prevenirea și combaterea comportamentelor de risc, lărgirea orizontului de comunicare și susținerea afectivă a tinerilor privați de libertate. 


"Exprimarea artistică a libertății asigură plus valoare procesului educațional, prin stimularea creativității adolescenților, care au ocazia identificării consecințelor grave ale adoptării comportamentelor antisociale și implicit, șansa manifestării constante a unor comportamente prosociale", este de părere coordonatorul proiectului, prof. consilier școlar Liliana Țepeluș, din cadrul CJRAE Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3518 secunde