Atelier de lucru pentru ingineri, la Universitatea "Ovidius"

288
Atelier de lucru pentru ingineri, la Universitatea

Articole de la același autor

Universitatea "Ovidius" din Constanța (UOC) a organizat, săptămâna aceasta, atelierul de lucru "Transformarea digitală în educația inginerească", în colaborare cu INAS Craiova și divizia pentru parteneriate academice din cadrul PTC. La manifestare au participat membri ai conducerii UOC, cadre didactice și studenți de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă și Facultatea de Matematică și Informatică.


În cadrul evenimentului, prorectorul UOC responsabil cu studenții, absolvenții și informatizarea instituțională, lect. univ. dr. Alexandru Bobe, a prezentat preocupările legate de organizarea unei platforme de inovare în domeniul tehnologiilor digitale, integrate în rețeaua europeană de platforme similare și programele derulate de "Ovidius" sub egida acestei platforme. 


Prof. dr. univ. ing. Eden Mamut a descris contextul actual legat de impactul tehnologiilor digitale asupra procesului de învățământ ingineresc cu particularizare pe aspecte specifice din programul Energetică Industrială. De asemenea, au fost trecute în revistă proiectele derulate în cadrul colectivului de cercetare de la Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie și proiectul de realizare a unui laborator pentru digitalizare în Energetică Industrială. Un element inedit a fost testarea robotului digital "OVIO", dedicat să asiste studenții pe toată perioada studiilor. Bot-ul OVIO are, deja, unele funcții disponibile, care pot fi accesate la adresa www.oviobot.eu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6913 secunde