Atelier artistic poliglot, la Școala "Gheorghe Țițeica"

256

Articole recomandate

Pentru elevii claselor a V-a B, a V-a D, a VI-a D, a VII-a A și a VIII-a B din Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica", Ziua Europeană a limbilor a fost ocazia perfectă pentru a se reuni într-un atelier artistic poliglot, organizat de catedra de limba engleză și de limba franceză a instituției dobrogene. 


Elevii participanți, unii dintre ei membri ai grupurilor minoritare aromâne, turce ori tătare, au vorbit despre limba lor maternă ori despre situații de bilingvism, trăit firesc, consonant cu specificul zonei. 


Pentru grupul de talentați desenatori care a participat la activitate, s-a formulat o singură întrebare la care ei au răspuns prin culoare și forme: "Cum arată creierul unei persoane poliglote?". 


În partea a doua a activității, câțiva elevi ai clasei a VIII-a B au formulat întrebări de cultură generală pentru colegii lor mai mici, în limbile franceză și spaniolă. Cei care au răspuns corect au primit aplauzele generoase ale publicului. 


Momentul muzical al atelierului a fost susținut de un grup de elevi ai clasei a V-a B care, deși debutanți de doar două săptămâni la franceză, au interpretat câteva cântecele în această limbă. Punctul culminant l-a constituit prezentarea creațiilor literare ale lui Vichentie Alpetri, elev în clasa a VII-a A, care a uimit asistența în limba lui Moliere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5083 secunde