Astăzi vor fi publicate rezultatele la contestațiile la Evaluarea Națională. Luni se află ierarhia județeană

170
Astăzi vor fi publicate rezultatele la contestațiile la Evaluarea Națională. Luni se află  ierarhia județeană - astazivorfinotecontestatii-1498750512.jpg

Articole de la același autor

Astăzi vor fi făcute publice rezultatele finale la Evaluarea Națională. În județul Constanța au fost depuse 680 de contestații, 374 la limba și literatura română, 306 la matematică. În zilele următoare, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va face ierarhia județeană pentru admiterea la liceu, care va fi publicată pe 3 iulie.

Ponderea mediei la Evaluarea Națională crește anul acesta de la 75 la sută la 80 la sută, iar notele de la clasă vor reprezenta doar 20 la sută, în loc de 25 la sută din media de admitere în clasa a IX-a. În perioada următoare, elevii vor completa fișele cu opțiuni pentru a participa la repartizarea computerizată. Cei care susțin probe de aptitudini se înscriu la învățământul special sau pe locurile rezervate romilor și nu vor mai participa la repartizarea computerizată. Aceasta va avea loc pe 12 iulie, iar o zi mai târziu liceele vor afișa listele cu absolvenții repartizați și cu locurile rămase neocupate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8969 secunde