Astăzi, sărbătoare religioasă: Sf. Nectarie

397
Astăzi, sărbătoare religioasă:  Sf. Nectarie - sfnectarietaumaturgul-1478623466.jpg

Articole recomandate

Astăzi, în Biserica Ortodoxă se face pomenirea Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina. Cu acest prilej, începând cu ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica "Sfântul Ierarh Nectarie" (zona Medeea, Constanța), ce își serbează hramul. Totodată, va fi sfințită racla în care vor fi așezate spre închinare permanentă moaște ale Sf. Nectarie de Eghina, donate de către IPS Efrem al mitropoliei de Eghina, Spetses și Hydra.

Sfântul Nectarie este unul dintre cei mai noi sfinți canonizați în Biserica Greciei și unul dintre cei mai mari teologi ai începutului de secol XX. S-a născut în Selivria, pe actualul teritoriu al Turciei, la 1 octombrie 1846. A fost, pe rând, profesor de religie, arhimandrit, consilier patriarhal, Mitropolit onorific de Pentapole, director al unei școli teologice din Atena și întemeietor al Mănăstirii Sfânta Treime din insula Eghina.

S-a mutat către Domnul în urma unui cancer, iar după 20 de ani, sfintele sale moaște, care izvorau mir, au fost scoase din mormânt și așezate în biserica mănăstirii din Eghina, pentru cinstire și binecuvântare.

Datorită dragostei pentru Dumnezeu și oameni, a primit darul vindecării, dovedit în special în vremea Primului Război Mondial. În septembrie 1953, trupul a fost deshumat, găsit neputrezit și răspândind bună mireasmă. În anul 1961, a fost canonizat de către Biserica Greciei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci
Pagina a fost generata in 0.3719 secunde