Astăzi, reîncepe școala! Ce prevede noua structură a anului școlar 2015-2016

935
2
Astăzi, reîncepe școala! Ce prevede noua structură a anului școlar 2015-2016 - incepescoala-1452443938.jpg

Articole de la același autor

Vacanța de iarnă a ajuns la sfârșit. De azi, elevii revin în bănci. Au trecut tezele, dar începe predarea.  Mult nu mai este nici până la încheierea mediilor. Primul semestru se termină pe 5 februarie, moment în care copiii intră în vacanță, timp de o săptămână. 


Calendarul pentru perioada următoare a anului școlar 2015-2016 arată în felul următor. 


În semestrul I, cursurile se desfășoară între 11 ianuarie și 5 februarie. Vacanța intersemestrială are loc între 6 și 14 februarie. 


În semestrul al II-lea, cursurile încep pe 15 februarie, până pe 22 aprilie. Vacanța de primăvară vine pe 23 aprilie și ține până pe 3 mai. După aceea, din nou în bănci! Cursurile se reiau pe 4 mai și țin până pe 24 iunie. Vacanța de vară, mult așteptată de altfel, începe pe 25 iunie, iar pe 11 septembrie se termină. 


Anul școlar 2015-2016 are 36 de săptămâni de cursuri și însumează 177 de zile lucrătoare. Cursurile claselor terminale din învățământul liceal se încheie în data de 3 iunie. De un an școlar mai scurt beneficiază și clasele a VIII-a, absolvenții gimnaziului urmând să termine cursurile în 17 iunie, după 36 de săptămâni de școală, ultima dintre acestea fiind dedicată desfășurării evaluării naționale. 


Potrivit ordinului de ministru, săptămâna 18-22 aprilie din semestrul al doilea va fi săptămâna dedicată activităților extrașcolare, în cadrul programului "Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun". 


Ce a transmis ministrul Educației 
Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a susținut, la sfârșitul săptămânii trecute, o video-conferință cu inspectorii școlari generali. Principalul subiect al discuțiilor l-a reprezentat evaluarea stadiului de pregătire a unităților de învățământ în vederea reluării cursurilor semestrului I, ținând cont și de evoluția condițiilor meteorologice din această perioadă. 


"Am solicitat colegilor din teritoriu să se asigure că școala va reîncepe, de luni, fără probleme. De asemenea, am subliniat impor-tanța dialogului și a parteneriatului cu administrația publică locală, în vederea asigurării transportului elevilor și a condițiilor termice în școli", a declarat ministrul Adrian Curaj. 


Comentează știrea

Simona
11 ianuarie 2016
Cautam colaboratori din toata tara

Cautam URGENT dezvoltatori afacere online pentru PUBLICARE ANUNTURI Ce oferim: -instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin email -scrisoare de recomandare -posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time) -contract legal de comision -plata se calculeaza in functie de implicare si realizari. Cerinte: -cunostinte minime PC; -timp la dispozitie 2-3 ore pe zi -calculator si conexiune internet; -seriozitate, abilitate, rabdare si persevrenta. Nu este necesara experienta. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati cu noi. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de e-mail: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24ore.

parinte
11 ianuarie 2016
curios

Se tot cere demisia lui Svinarciuc (ce nume mai e si asta?!), inca se mai cere! Dar, cu Stan cum ramane?!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Decembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : A început  vacanța de iarnă!
Pagina a fost generata in 0.3009 secunde