Șase femei în confruntare cu oglinda, la Teatrul de Stat din Constanța

212
Șase femei în confruntare cu oglinda, la Teatrul de Stat din Constanța - spectacol-1515342706.jpg

Articole de la același autor

Spectacolul "Jurnal de România", realizat de regizoarea Carmen Lidia Vidu, va fi pus în scenă, sâmbătă, 13 ianuarie, începând cu ora 19.00, la Teatrul de Stat din Constanța. Piesa are ca protagoniste șase actrițe, care, de această dată, se joacă pe ele însele. 


Potrivit reprezentanților instituției de cultură, femeile înțeleg cel mai bine rostul oglinzii, care coincide cu rostul unei autentice pagini de jurnal. Astfel, pentru femeie, a avea o oglindă înseamnă a avea mereu curiozitatea de a-și căuta/controla/măsura identitatea. 


"Jurnal de România" este un proiect multidisciplinar care reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul. Toate materialele sunt documentate jurnalistic din perspectiva antropologico-vizuală a comunităților privite din unghiul actorilor care locuiesc și activează acolo. 


"Vreau să văd cum arăta România mai puțin turistică și mai puțin televizată, mă interesează o viață normală, dar a unor oameni mai puțin simpli, adică a unor oameni de cultură. Combinația de actor, viața din spatele scenei și orașele României poate genera o imagine și un discurs aparte, profund și totuși ușor de digerat", a declarat Carmen Lidia Vidu. Din distribuție, fac parte Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu, Florina Stănculeț.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Decembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : "Iată, vin colindători!"
Luni, 18 Decembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Grigore Leșe cântă la Constanța
Pagina a fost generata in 1.4084 secunde