Artiști români de renume expun la New York

de Cuget Liber Miercuri, 26 Februarie 2020 98
Galeria de artă contemporană 'Anca Poterașu' deschide prima sa expoziție la New York în perioada 28 februarie - 8 martie prin participarea la NADA New York Gallery Open 2020, unul dintre cele mai importante evenimente de artă contemporană, relatează Agerpres. Potrivit site-ului ICR, "O cameră doar a ei", prima expoziție deschisă la New York de Galeria 'Anca Poterașu', aduce în prim-planul peisajului cultural newyorkez zece artiști români de renume.

Oana Coșug, Larisa Crunțeanu, Megan Dominescu, Adelina Ivan, Aurora Király, Olivia Mihălțianu, Doina Simionescu, Matei Bejenaru, Iulian Bisericaru și Belu-Simion Făinaru, inspirați de faimosul eseu al Virginiei Woolf, aduc în discuție importanța libertății artistice, mai ales în ceea ce privește statutul femeilor în lumea artei și obstacolele întâlnite de acestea în realizarea și prezentarea lucrărilor lor.

"Promovăm împreună cu ICR artiști români pe una dintre cele mai importante scene de artă contemporană ale lumii și suntem pe harta mondială a galeriștilor prin apartenența la NADA", explică Anca Poterașu, fondatoarea galeriei participante la expoziția de la New York, citată în comunicat.

Găzduită de Galeria româncei Catinca Tăbăcaru într-un spațiu expozițional neobișnuit, o casă veche din celebrul cartier Harlem, expoziția artiștilor români va fi vernisată vineri, începând cu ora 19,00.

NADA New York Gallery Open 2020 se desfășoară între 5 și 8 martie și reunește peste 60 de galerii de artă, organizații non-profit și spații alternative din lume, urmărind construirea unor relații solide cu publicul și cultivarea de noi audiențe atât la nivel local, cât și internațional.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei