Armonie interetnică la Liceul Teoretic "Callatis" din Mangalia

300
Armonie interetnică la Liceul Teoretic

Articole de la același autor

Elevii Liceului Teoretic "Callatis" din Mangalia au învățat, zilele trecute, ce înseamnă să fie mai buni și mai toleranți. Conducerea unității de învățământ a marcat Ziua Internațională a Toleranței, prin activitatea "Armonie interetnică".

La eveniment au participat elevii claselor primare însoțiți de cadre didactice și părinți. Cu acest prilej, școlarii aparținând etniilor turcă, tătară, lipovenească, rromă, aromână au prezentat poezii, cântece, rugăciuni, forme de salut, urări în limba etniei pe care au reprezentat-o. Scopul activității a fost acceptarea, respectarea și aprecierea diversității etnice, lingvistice, religioase și culturale, dar și o ocazie de a îmbogăți conviețuirea noastră la toate vârstele.

Activitatea a fost prezentată de prof. Cristina Matei, coodonatorii activității fiind prof. Ghiulnar Bechir, director adjunct, prof. înv. primar Ana-Maria Bărbulescu și prof. înv. primar Georgeta Lungu.

"Ziua Internațională a Toleranței este marcată anual pentru a îndemna omenirea la înțelegere și respect reciproc, dialog și cooperare între culturi, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violență și ură. Trăim într-o lume în care toleranța și respectul sunt mai necesare ca oricând. Copiii pe care îi educăm și îi creștem vor fi protejați de nedreptate, violență, discriminare și marginalizare doar dacă aceste concepte sunt promovate prin educație, considerată cel mai eficient mijloc de prevenire a intoleranței. Toleranța și intoleranța se manifestă în toate grupurile sociale, la toate categoriile de vârstă. De aceea, educația pentru toleranță, ca premisă a păcii și mijloc al democrației și dezvoltării durabile, stă la baza construirii unei societăți incluzive, în care se practică conviețuirea armonioasă. Prin activitatea didactică școlară și extrașcolară desfășurată în liceul nostru, cadrele didactice susțin promovarea toleranței, modelarea atitudinilor și întărirea relațiilor de prietenie între elevii de diferite etnii", a declarat directorul liceului, prof. Iuliana Corina Mihalache.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4031 secunde