Arheologi și istorici din întreaga lume, reuniți pentru prima dată la Constanța

222
2
Arheologi și istorici  din întreaga lume, reuniți pentru prima dată la Constanța - evenimentistoric-1505649015.jpg

Articole recomandate

Peste 100 de nume recunoscute ale arheologiei și istoriei greco-romane din întreaga lume au sosit la Constanța în week-end, pentru a participa la cel de-al VI-lea Congres Internațional privitor la Antichitățile Mării Negre, care se va desfășura sub tematica generală "Grecii și Romanii la Marea Neagră și Importanța Regiunii Pontice pentru Lumea Greco-Romană". Evenimentul va avea loc, în perioada 18 - 22 septembrie, iar deschiderea oficială este, astăzi, la ora 9.30, la sediul vechi al Universității "Ovidius", de pe Bulevardul Mamaia nr. 124, clădirea Bibliotecii, etaj I, Aula B.

Ediția din acest an, organizată pentru prima dată în România, îi este dedicată prof. Sir John Boardman de la Universitatea Oxford, pentru celebrarea realizărilor sale excepționale și împlinirea a 90 de ani. Evenimentul este organizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Universitatea "Ovidius" și Universitatea București.

Cu această ocazie, participanții își vor prezenta cercetările și vor dezbate subiecte științifice în cadrul celor patru secțiuni: Fondarea coloniilor grecești și caracterul colonizării grecești (18 septembrie); Pontul și Atena. Artă pontică. Religie. Navigație și comerț. Regate pontice (19 septembrie); Republica romană târzie și Imperiul timpuriu în Pont și relația cu populația locală. Artă. Religie. Navigație și comerț (21 septembrie); Noi proiecte de cercetare arheologică (22 septembrie).

Comentează știrea

DODO
18 septembrie 2017
asta stire !

Asta trebuia sa apara cu titlu mare pe prima pagina nu intr-un coltisor pe care l-am vazut intimplator sau nu-i vedeti importanta ?

istoric
23 septembrie 2017
RUSINE!!

NU A CALCAT PICIOR DE RESPONSABIL DIN ADMINISTRATIE, NIMENI DE LA VREUN PARTID DE LA GUVERNARE, NU TU RECTOR, NIMENI! SA VA FIE RUSINE! LA LUCRURI IMPORTANTE CU IMPACT INTERNATIONAL IN STIINTA SI CERCETARE NU VA GASESTE NIMENI! NEAM!DACA ERA DE BAUT SI DE MANCAT IA SA VEZI IMBULZEALA. NISTE IGNORANTI!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5131 secunde