Aproape 400 de tineri și-au contestat notele la Bac

204
Aproape  400 de tineri  și-au contestat notele la Bac - contestatii1-1504539138.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, absolvenții claselor a XII-a au susținut cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. În urma centralizării notelor obținute, gradul de promovare, înainte de contestații, înregistrat la nivelul județului Constanța este de 28,20 % (326 elevi promovați, 826 respinși).

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), Cristina Ivan, aceștia au depus 399 contestații. Cele mai multe dintre acestea sunt la Matematică (166) și Limba și literatura română (114), apoi la Biologie (83), Anatomie (20) și Istorie (16).

În urma evaluării lucrărilor contestate, au precizat reprezentanții ISJ, nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații. Până astăzi, 5 septembrie vor fi rezolvate contestațiile, iar afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 6 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probele scrise și nota 5 la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.458 secunde