Anul școlar începe cu promisiuni de la ISJ: tablete pentru toți elevii și baze sportive

4361
20
Anul școlar începe cu promisiuni de la ISJ: tablete pentru toți elevii  și baze sportive - scolilainceputdean1-1504884076.jpg

Articole de la același autor

Clopoțelul va suna, din nou, peste numai două zile, în toate cele 481 unități de învățământ existente la nivelul județului Constanța. Tocmai de aceea, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a organizat, vineri, la Palatul Copiilor o ședință cu directorii, pentru a vedea unde există probleme în teritoriu și ce se poate face pentru remedierea acestora.

În primul rând, a punctat șeful ISJ, Petrică Miu, cel mai important este ca până la finele săptămânii viitoare să fie acoperite toate catedrele, astfel încât elevii să beneficieze de educație oriunde s-ar afla. Până atunci, însă, fiecare unitate școlară trebuie să aibă în clase, luni, 11 septembrie, învățători sau diriginți care să întâmpine copiii.

Pentru a nu-i da peste cap, în zilele ce urmează va trebui definitivat și orarul.

"Nu vreau să ne lungim pe câteva săptămâni cu stabilirea orarului pe anii de studiu. În mod normal, această problemă ar trebui rezolvată în maxim 2-3 zile, chiar dacă vom avea cu toții câteva zile de activitate intensă pentru a pune lucrurile la punct", a subliniat Miu.

Apoi, directorii unităților de învățământ sunt rugați să-și ridice până cel târziu duminică seara, compendiile pentru clasa a V-a, care să fie prezente în toate școlile începând de luna aceasta.

Tablete pentru elevi

Copiii au un motiv de bucurie în plus anul acesta, deoarece ei vor primi, cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, tablete la clase. În opinia șefului ISJ, proiectul prin care ei vor intra în posesia acestor tablete este unul excelent, pentru că "indiferent cât am fi noi de conservatori, trebuie să mergem cu valul".

De asemenea, în cursul săptămânii următoare s-a stabilit o întâlnire la Prefectură și cu primarii din județ, ISU, Prefectura, CJC, ISJ pentru a stabili punctual toate problemele din școli.

Ca urmare, până cel târziu marți seara, directorii au sarcina de a transmite la ISJ și eventualele probleme legate de asigurarea și procurarea combustibilului pentru sezonul rece.

În cazurile în care undeva nu există resurse pentru procurarea acestuia, atunci școala trebuie să comunice acest lucru, pentru ca autoritățile locale să direcționeze banii spre ei și ca, până în noiembrie, combustibilul să fie achiziționat pentru toate unitățile de învățământ.

Bazele sportive, în atenția ISJ

Deși în majoritatea cazurilor, aceasta nu este o problemă, totuși, în județ mai există câteva școli care nu au garduri ori necesită reparații. În plus, pe viitor, se are în vedere și reabilitarea bazelor sportive școlare. "Sportul constănțean este într-un declin destul de mare și este bine să înțelegem că a face sport este un lucru foarte bun. Tocmai de aceea, trebuie să ne asigurăm și condiții pentru educație fizică și sport", a explicat șeful ISJ.

Acesta a mai spus că unele școli ar mai avea nevoie și de mobilier școlar.

"Desigur, foarte multe școli sunt modernizate, dar încă mai sunt școli care au nevoie de mobilier, table și materiale didactice, inclusiv calculatoare. Toate acestea sunt alte aspecte ce trebuie rezolvate în perioada următoare", a adăugat el.

Tot în cadrul ședinței de vineri, a existat un moment deosebit, în care directorul Liceului Tehnic "Virgil Madgearu", Isabela Marcu a spus că speră ca fostul șef al ISJ, Gabriela Bucovală, să câștige procesul și să se întoarcă la inspectorat în locul lui Miu. Cadrul didactic și-a manifestat nemulțumirea și vizavi de norma pe profesor pe care actualul șef al ISJ, Petrică Miu o are în această unitate școlară, el fiind titular de mai mulți ani aici.

Comentează știrea

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Forum
9 septembrie 2017
Isj

Stimata echipa ISJ, Referitor la discursul domnului inspector scolar general Miu Petrica, in sedinta cu directorii, astazi la orele 10:00, cu privire la sanctionarea anumitor cadre didactice care au luat gradatia de merit in anul 2015, 2016, 2017, va rog sa reveniti asupra evaluarii dosarului doamnei Boranda Janeta, care are in continutul acestuia 7 diplome folosite fara acordul directorului unitatii. Si in anul 2016, doamna profesor a mai avut o tentativa de a le folosi, dar a fost oprita dupa ce i s-au dat explicatiile cuvenite: nu a indrumat elevii premiati deoarece nu a mai avut timp, chiar daca figureaza cu numele alaturi de alt profesor coordonator (MARCU). As mai dori sa va informez ca la nivelul unitatii inca nu s-a hotarat calificativul pe anul 2016-2017 pentru urmatorii profesori: Munteanu Adrian, Miu Petrica si Boranda Janeta. Va informez ca doamna profesor Boranda Janeta si domnul profesor Munteanu Adrian, alaturi de d-l inspector general Miu Petrica si alte doua d-ne de serviciu, au sustras din liceu pe data de 18 august 2017, fara a anunta directorul unitatii urmatoarele obiecte: calculator, videoproiector, imprimanta, carti si alte materiale. Aceste obiecte au fost tinute incuiate cu lacat in dulapul unitatii. Va informez ca numirea doamnei Milea Monica, inspector la perfectionari, anuntata astazi de d-l insp. general Miu P. nu poate fi facuta fara a cunoaste inca calificativul din 09.08.2017 la evaluarea directorului si a directorului adjunct. Daca ati comunicat deja d-nei fost director adjunct Milea Monica punctajul obtinut la evaluarea directorilor, va rog sa argumentati de ce ati refuzat sa ma informati si pe mine despre calificativul dat de echipa formata din cei 4 inspectori ce s-au deplasat si au verificat documentele timp de 9 ore. La telefoanele prin care am cerut sa fiu informata mi s-a raspuns ca trebuie sa astept adeverinta doar prin corespondenta. Referitor la incadrarea domnului insp. general Miu Petrica, va informez ca legea nu-mi permite sa modific norma acestuia deoarece pe diploma de licenta este mentionata titulatura "istorie-filosofie". Intrucat la inceput de an scolar domnul profesor a depus o cere in care solicita aprobarea unei norme redusa de 16 h, este necesar ca in prezent sa revina tot printr-o cerere sa mentioneze cate ore solicita. Va informez ca sunt disponibila chiar si in zilele nelucratoare sa discutam amanuntele cu privire la cele mentionate in aceasta informatie, deoarece aud neoficial ca si-ar dori altceva. In speranta ca anul scolar ce bate la geam va incepe cu disciplina despre care a vorbit d-l insp general, va doresc, stimata echipa ISJ, pace, soare si bucurie! Cu deosebita consideratie, Director, prof. ec. Camelia-Isabela MARCU

Sorin
9 septembrie 2017
Miule esti jalnic

A venit miu imbracat exact ca Mazăre. Un papagal comic. Despre discurs, același ca in 1983 la pionieri. Ne-am întors in epoca comunista.

Coleg
9 septembrie 2017
Despre o dilie

Chiar nu poate nimeni sa o interneze la Palazu pe Marcu

Răspuns la: Isj
Adăugat de : Forum, 9 septembrie 2017
Stimata echipa ISJ, Referitor la discursul domnului inspector scolar general Miu Petrica, in sedinta cu directorii, astazi la orele 10:00, cu...
Holmes
9 septembrie 2017
Mai bine

te lua pe matale, doamna profesor inginer economist cu toate diplomele și te ducea la ....... La ce ai scris acolo daca scapi numai cu daune ești o fericita.

miu si trantorii
9 septembrie 2017
bai miule

mars la concurs si lasa femeile in pace, ai ajuns asa jalnic sa te bati cu ele! ia-te cu barbatii, fatalaule!

fatalaul de munteanu
9 septembrie 2017
o fi gay

alt fatalau1

barbata de boranda
9 septembrie 2017
asta-i opusa

deja i s-a transformat si fata in una de barbat! ejalnic de privit ca femeie!

milea
9 septembrie 2017
sa te mai speli pe dinti

mirosi ingrozitor, dupa cum ti-s dintii si duhoarea din gura asa ti-i si sufletul!

colega
9 septembrie 2017
cancerul din madgearu

atentie, eliminati "cancerul". e una cu parul scurt si gura mare!

ce suras ai munteanule
9 septembrie 2017
director si acum inspector

o fusta iti mai lipseste!

20 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6179 secunde