Voucherele de vacanță i-au salvat!

Angajații din educație vor cheltui sub 2.000 de lei în concediu

350
Angajații din educație vor cheltui sub 2.000 de lei în concediu - angajatiidineducatie1-1529508441.jpg

Articole de la același autor

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a realizat un sondaj de opinie în rândul angajaților din sistemul de educație privind acordarea voucherelor de vacanță și bugetul alocat pentru concediul din acest an. 


Rezultatele acestui sondaj arată că 93,5% dintre cei care au răspuns susțin că vor folosi voucherele de vacanță, în valoare de 1.450 de lei, iar cei mai mulți angajați au alocat maximum 2.000 de lei pentru cheltuielile cu transportul, cazarea și masa aferente sejurului de vară din acest an. 


În privința bugetului alocat concediului din acest an, 72,9% dintre respondenți spun că vor cheltui maximum 2.000 de lei, în condițiile în care alte studii de piață arată că cei mai mulți români cheltuiesc între 2.300 și 4.600 de lei, în medie, pentru concediu.


Sondajul realizat de FSLI arată și că 16,9% dintre participanți au declarat că alocă o sumă mai mare de 2.000 de lei pentru vacanța din acest an. Totodată, 11,6% dintre angajații din sistemul de învățământ care au participat la acest sondaj de opinie susțin că nu au bani să meargă în concediu. 


Potrivit rezultatelor, pentru cei mai mulți dintre cei care vor merge în concediu, bugetul alocat cheltuielilor cu transportul, cazarea și masa este același de anul trecut. Sondajul mai arată că 59% dintre participanți și-au petrecut ultimul concediu în 2017, cei mai mulți în timpul verii, ceea ce se va întâmpla și în acest an. 


Sondajul a fost realizat în perioada 3 - 23 mai 2018, atât în mediul online, cât și prin aplicarea unor chestionare direct în unitățile de învățământ. În total, la sondaj au participat 5.628 de angajați din sistemul de educație: personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic. La acest sondaj au răspuns angajați din educație din Arad, Bacău, Bihor, Călărași, Constanța, Cluj, Galați, Harghita, Iași, Suceava și Vrancea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5982 secunde