Datorii imense pentru Liceul sportiv "Nicolae Rotaru"

Andrei Szemerjai: "Vom ajunge în stare de faliment și vom pune lacătul pe ușă"

1506
1
Andrei Szemerjai:

Articole de la același autor

Conducerea Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" se confruntă cu probleme nemaiîntâlnite până acum. Din data de 1 ianuarie 2012 și până în prezent, nu s-a alocat nici un ban pentru activitatea sportivă, iar datoriile la utilități se strâng grămadă lună de lună.

Începutul acestui an marchează debutul legii "per capita" pentru elevii de la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" Constanța, reducându-se drastic fondurile alocate atât pentru utilitățile școlii, cât și pentru activitățile vocaționale. Până în 2012, toate utilitățile erau suportate de Consiliului Local Constanța, dar odată cu implementarea noii legi, instituția care se ocupa de acest serviciu a fost desființată, finanțarea pentru Liceul cu Program Sportiv din Constanța fiind calculată direct de Ministerul Educației. Directorul liceului, Andrei Szemerjai, își exprimă nemulțumirea și îngrijorarea pentru ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni, și ceea ce se va întâm-pla în viitor, dacă nu se vor lua măsuri: "Coeficienții de multiplicare din programul finanțării «per capita» nu au nici o legătură cu realitatea. Avem alocați prin legea finanțării, pentru plata utilităților, 16.900 de lei lunar. Cu această sumă nu se acoperă nici 10% din plăți. Cei care au decis sumele și modul de finanțare nu au ținut cont că o unitate vocațională poate avea mai multe săli de sport, un internat, un cămin, o cantină, care toate sunt consumatoare de utilități. În luna ianuarie, totalul facturilor a ajuns la aproape 90.000 de lei, la fel și în luna februarie. Numai factura de încălzire centrală, venită pe luna februarie, ne-a costat 75.000 de lei. Am fost nevoiți să facem numeroase sacrificii. Pe timpul iernii făceam program pentru căldură ca pe vremea lui Ceaușescu, o opream, o porneam, au ajuns să pleznească țevile. Am avut patru avarii majore în timpul iernii. Unitățile școlare nu se pot ține în frig, avem datorii la RADET de 96.000 de lei, în doar două luni. În momentul în care va veni factura la curent de pe ianuarie - februarie, în mod sigur se va tăia și vom rămâne fără curent. Este extrem de grav! Vom ajunge în stare de faliment și vom pune lacătul pe ușă", declară pentru "Cuget Liber" , directorul de la LPS "Nicolae Rotaru", Andrei Szemerjai.

Sportul școlar finanțat din asistență socială
Elevii sportivi de la LPS "Nicolae Rotaru" Constanța se află într-o situație pe cât de gravă, pe atât de penibilă. Directorul Andrei Szemerjai explică cum elevii școlii pe care o are sub conducere fac parte din categoria de asistență socială. Această situație ar putea fi evitată dacă autoritățile competente și decizionale ar acționa în scopul eficientizării legii. "Banii pe care îi primim pentru activitatea sportivă sunt de la asistență socială, dovadă a legii prost făcute. Nu am nimic cu cei care trebuie asistați social, dar elevii liceului nostru nu fac parte din această categorie. În ceea ce privește finanțarea, sunt trei factori de care depindem: federațiile de sport, care ne fac calendarul competițional, Ministerul Educației, care ne alocă finanțarea, și Consiliul Local Constanța. Acești trei factori nu se întâlnesc niciodată pentru a discuta problematica activității noastre, pentru a vedea valoarea utilităților care se consumă și de care avem nevoie. Consiliul local preia pur și simplu banii de la Ministerul Educației, și prin comunitatea locală îi dă la școală. Secretarul general al comitetului olimpic, președintele ANST Doina Melinte, ar fi trebuit să facă un apel la Ministerul Educației, care acum, când învă-țământul este la același loc cu cercetarea, tineretul și sportul, bugetul alocat din PIB-ul României este de 2,3 %, când în legea educației, în primul articol, scrie clar că este activitate de interes național, și se alocă 6%. Normal că nu sunt bani", declară directorul Andrei Szemerjai.



Comentează știrea

masina cu soldati
24 aprilie 2012
moartea rosie smurd

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Actual : Grecia s-a salvat  de la faliment
Pagina a fost generata in 0.7768 secunde